Szigorítottak Bolíviában, Tóásó 30 évet kaphat

2011. szeptember 13. 09:59

Súlyosbította a terrorizmusra és a szeparatizmusra kiróható büntetéseket a bolíviai parlament, így a La Paz-i börtönben terrorizmus gyanújával előzetesben tartott Tóásó Előd és a bolíviai-horvát Mario Tádic akár 30 év börtönbüntetést is kaphat.

2011. szeptember 13. 09:59

A bolíviai parlament törvénybe iktatta a terrorizmus és a szeparatizmus finanszírozásának bűncselekményét, és súlyosbította a terrorizmusra és a szeparatizmusra kiróható büntetéseket. Ezután 15-20 évi börtön és vagyonelkobzás szabható ki a terroristák és szakadárok pénzügyi támogatásáért, illetve a kegyelmi eljárás lehetőségének kizárásával 30 évi börtön azokra, akik megbontják az ország területi egységét - közölte az ABI hivatalos bolíviai hírügynökség.

Luis Arce gazdasági miniszter, aki részt vett az ülésen, úgy vélte, hogy a törvénymódosítással Bolívia teljesíti a terrorizmus és nemzetközi bűnözés elleni harcra vonatkozó palermói konvencióból fakadó kötelezettségeket. Az ellenzék szerint azonban ezzel az autonómiatörekvések letörésének lehetősége teremtődött meg a hatóságok számára.

A módosítás érinteni fogja a Rózsa-csoport elleni 2009 áprilisi kommandós akciót túlélő, a La Paz-i börtönben terrorizmus gyanújával előzetesben tartott Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát Mario Tádicot is, hiszen pertárgyalásuk felújítására a közeljövőben kerülhet sor.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2011. szeptember 13. 18:29
Akármit is csinált ott ez a szerencsétlen, egy jogállamban egy már folyó ügyben nem alkalmaznak később született jogszabályt. Igaz erre van példa itthon is...
prosz-tata
2011. szeptember 13. 14:16
Azért ismerjük el, hogy nem a szocializmust építeni ment oda, még csak nem is Magyarországot védeni a gonosz Bolivárok ellen. Kalndorkodott, zsoldoskodott,rajtavesztett.
OrangeOrder
2011. szeptember 13. 14:00
Valahogy kivásárolni nem tudjuk a gyereket valami alkuval?
vendée
2011. szeptember 13. 13:51
Magyar Helsinki Bizottság? Amnesty International? Bármely "jogvédő" gittegylet? Ilyenkor mi a búbánatos francért nincs nemzetközi kampány, sikoltozás, stb.? Menjetek a francba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!