Cameron: Minden zavargót elkapnak

2011. augusztus 10. 18:03

A brit miniszterelnök a belügyminiszterrel és a rendőri vezetőkkel folytatott tanácskozás után leszögezte: minden egyes zavargót kép alapján fognak azonosítani és őrizetbe fogják őket venni.

2011. augusztus 10. 18:03

 Az elmúlt napok zavargásainak résztvevői közül mindenkit képről képre azonosítanak mindenkit és őrizetbe veszik őket - jelentette ki David Cameron. A brit miniszterelnök ezt a belügyminiszterrel és a rendőrségi vezetőkkel folytatott szerdai egyeztetése után mondta.

Cameron szerint semmi olyat nem fognak tenni, ami csökkenthetné az utcán lévő rendőrök számát. A nagyobb rendőri jelenlét a politikus szerint nyugodtabb éjszakát eredményezett Londonban. „Ez a folyamatos erőszak egyszerűen elfogadhatatlan, és meg kell állítani. Ebbe nem nyugszunk bele ebben az országban. Nem engedjük, hogy félelem uralkodjon az utcáinkon” - magyarázta. 

Az utcai zavargásokat elítélte Ed Milliband, a Munkáspárt elnöke is. Szerinte nincs mentség a történtekre, ugyanakkor „a kormánynak minél gyorsabban segítséget kell nyújtania a zavargások által sújtott közösségeknek”.

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rudolf János
2011. augusztus 11. 01:33
Nem tudom mennyire vagy benn az afrikai politikában.. Ott kicsit tisztábban zajlik de ugyan az mint nálunk is.. Egyik cég felfogad katonákat /mondjuk pár ukrán helikopter és személyzetét/ és odaadja az egyik törzsi vezetőnek. A katonák lerohanják a konkurens cég tengerparti finomítóját, átveszik a piacot, majd a szünetben a 2 ellenséges haderő oroszul dumál, mert az ellenoldalon meg tatárföldről érekő zsoldosok voltak.. A lényeg: cégek anyagi érdekei mozgatnak országokat. Törzsi vezetők az ő érdekeik szerint jönnek-mennek.. Magyarország ugyan ez.
huttinger
2011. augusztus 11. 01:09
Ami Magyarországon történt 1990. óta az egy igazán elképesztő történet. Van egy párt amelyik az "elmúlt40év" jogi örököse. Tulajdonképp tőle várnánk el, hogy megpróbálja visszahozni az "elmúlt40év"-et. Erre azt látjuk és az egykori demokratikus ellenzék, jelenleg hatalmon lévő pártja az, aki ezt a pártot vádolja a legkapitalistább kapitalizmussal, miközben maga nosztalgiázik az államkapitalizmus irányába. Az egykori demokratikus ellenzék talán legantikommunistább pártja az aki magára a kádárista néptömegekre és annak elvére építi a választó rétegét. Ilyent sehol nem találunk a volt szocialista országokban!!!!! Nem véletlen ez a frusztráltság az országon. Emberek nem tudják, hogy igazából hová is álljanak.
ciseaux
2011. augusztus 10. 23:45
Rudi! Nézd meg a "The Veteran-(2011)" c. angol filmet, vagy a "Harry Brown-(2009)"-t Michael Cain-nel (zseniális!), mert hamar rájössz, hogy angoléknál minden fekete-fehér!! Ír-angol, skót-angol, paki-angol, és az indiai-angolt már nem is említem, se Irakot, Palesztinát, vagy Románia fölfedezését, a Cseh-Szlovák álmukat, meg a Yugoszláv kánaánt sem. And I won't mention the overwhelming respect they have for us....
ciseaux
2011. augusztus 10. 23:26
Te Rudi! Ha azt hiszed hogy az a helyzet komplikált, nagyon tévedsz! Menj a YouTube-ra. írd a keresőbe : London Riots, és nézheted az ortodox zsidókat ahogy elveszik a kamerát a BBC-tól, meg rohamozzák a feketéket, meg hogyan fosztogatnak a T-mobil-nál stb. London a világ legjobban bekamerázott városa, kérdéses azért, hogy náluk melyik liberális törvény engedélyezi az elkövetők, garázdák begyüjtését csupán képi bizonyítékok alapján?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!