Lendvai az antiszemita magyarokról

2011. március 04. 14:21

Az Ausztriában élő publicista szerint Magyarország egyik súlyos problémája a holokauszt relativizálása. Erről „Az antiszemita magyarok hamis önképe” címmel írt a Die Welt online változatában.

2011. március 04. 14:21

A német Die Welt online változatában jelent meg Paul Lendvai legfrissebb publikációja a „Az antiszemita magyarok hamis önképe” címmel. Lendvai szerint ma Magyarországon holokauszt-relativizálás folyik.

Az Ausztriában élő közíró ehhez kapcsolódva hangsúlyozza Vásárhelyi Mária „saját kutatásaira és nemzetközi fölmérésekre” alapozott állítását, miszerint pár év alatt „drámai mértékben erősödtek a rasszista és zsidóellenes érzések” Magyarországon. Vásárhelyi Mária gondolata a következő tézis is: a Gyurcsány-kormányok ideje alatt drámai mértékben erősödött azon választópolgárok száma, akik szerint a „a zsidók túl sokat beszélnek arról, mi történt velük”. Paul Lendvai szerint ez a holokauszt relativizálása, a leginkább meghonosodott sztereotípia.

A publicista szerint jelzésértékű, hogy az Orbán-kormány nem utasította nyíltan helyre a médiában megjelenő rasszista uszítókat. Ha Orbán továbbra is hallgatna, az is jelzés lenne” - tette hozzá.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. március 07. 23:40
"Polgár Dénes újságíró 1958-ban Bécsben járt, visszaérkezése után baráti körben arról tett említést, hogy Lendvai egyéni érvényesülése érdekében volt barátait is hajlandó kiszolgáltatni és bajba hozni. Volt munkahelye - az Esti Hírlap - párttitkárának véleménye szerint Lendvai karrierista, törtető személy." Az Esti Hírlap párttitkárának, Lantos Lászlónak és László Miklós pártvezetőségi tagnak a véleményét Lendvai Pál MSZMP-tagról Sándor Miklós r. főhadnagy írja le. "Adatszolgáltatóim elmondása szerint 1952-ig Péter Gábor politikai munkatársa volt és ebből kifolyólag néhány hónapig őrizetben volt. ...disszidálása előtt a Fehérkönyv I. kötetén dolgozott." A főhadnagy jelentése szerint Lendvai "... az ellenforradalom alatt Üllői úti lakhelyén az óvóhelyen igen gyáva magatartást tanúsított. A harcok idején a ház belövést kapott, de semmiféle mentési munkában nem mert részt venni", mint károsult kapta meg 1956 decemberében L.A. disszidált személy XIII. ker. Fürst Sándor u. 15. sz. alatt lévő lakását. Feleségétől (Lusztig Gizella) külön él. Hát hol??? Újlipótváros természetesen!!! Vajda Péter ( a demokrácia harcosa és Orbán gyűlölő szardarab) „volt rendőr százados” 1962 decemberében arra is utalt Palotás őrnagynak, hogy Lendvainak "...szoros kapcsolata volt Justus Pállal abban az időszakban, amikor az 'Ady Diákkör' tagja volt. Az egyesüléskor lett MDP-tag..." "Vajda Péter Lendvaival egy alakulatnál szolgálta tényleges katonai idejét és Vajda volt az, aki Lendvai egy meggondolatlan kijelentéséből nagy ügyet csinált, feljelentette és börtönbe juttatta Lendvait." A judeobolsevik trágyaférgek még egymást is jelentgették csak, hogy biztosabb legyen az egzisztenciájuk. Most ezek magyaráznak nekünk a demokráciáról és a tisztességről! A kurva anyjukat!
de karatna
2011. március 07. 23:33
A zsidósága mögé bújó vén besugó judeobolsevi rongy! Ime a múlta: Palotás őrnagy megjegyzése: "... az eddigi anyagok is többszörösen aláhúzzák Lendvai karrierizmusát. A jelenlegi periódusban ez feltétlen segít bennünket, jól ki tudjuk használni arra, hogy engedményekkel, amelyeket karrierje érdekében teszünk, megfelelő információt szerezzünk tőle. A későbbi időszakban karrierizmusát állandóan szem előtt kell tartani, hiszen olyan emberrel állunk szemben, aki nem röstelli saját magát eladni érvényesülése érdekében." Ez magyaráz nekünk ez a gazember!
xfactor
2011. március 07. 13:35
Nem is tudom. Van még egy olyan hónap eben az országban, amelyikben nincs legalább egy holokauszt megemlékezés?? Piszokul kezdenek unalmassá válni!
gillag74
2011. március 07. 11:52
Így publikál egy a Magyarországi "fasizmustól" rettegő félénk ember.LOL!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!