Assange: Az USA-ban lelőnének

2010. december 24. 12:04

Lee Harvey Oswaldhoz hasonlította magát Julian Assange, a WikiLeaks főnöke, aki jelenleg feltételesen van szabad lábon Nagy-Britanniában. Assange-t a svéd hatóságok nemi erőszakkal vádolják, a brit bíróság óvadék ellenében engedte szabadlábra a kiadatási eljárás idejére.

2010. december 24. 12:04

Jó esélye van annak, hogy megölnék, ha egy amerikai börtönbe kerülne, nyilatkozta a Guardiannek Julian Assange, a Wikileaks vezetője, aki jelenleg feltételesen van szabad lábon Nagy-Britanniában. Assange-t a svéd hatóságok nemi erőszakkal vádolják, a brit bíróság óvadék ellenében engedte szabadlábra a kiadatási eljárás idejére.

Assange attól tart, hogy az Egyesült Államok kérheti a kiadatását, hiszen az amerikaiak hivatalosan vizsgálják, milyen vádat emelhetnének a titkos amerikai diplomáciai és katonai iratok százezreinek kiszivárogtatása miatt. Attól tart, hogy ha amerikai börtönbe kerülne, akkor úgy járna, mint Lee Harvey Oswald, akit két nappal letartóztatása után gyilkolt meg Jack Ruby. Oswaldot a rendőrségről éppen a börtönbe kísérték, amikor Ruby a rendőrség pincéjében odalépett hozzá, és a rendőrök gyűrűjében álló Oswaldot közvetlen közelről hasba lőtte.

Assange elismerte, hogy a bojkott előtt a Wikileaks napi százezer - évi 36,5 millió - dollárhoz jutott.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. december 28. 16:29
Torquemada is kikeresztelkedett zsido volt.(:
56október
2010. december 28. 16:17
Kedves Assange, jobb ha megbarátkozol a gondolattal: bárhol és bármikor lelőhetnek, nemcsak Amerikában. A merénylő minden valószínűség szerint a helyi populációból fog kikerülni. Csak a megbízója lesz erősen - hogy is mondjam...- sémita vonásokat hordozó... Persze, ő sose fog előkerülni.
nagyp
2010. december 25. 00:48
Mire ez a nagy Assange-ellenesség? Én nem akarom védeni, de úgy érzem, eléggé eltúlozzátok a dolgot. 1. Assange ausztrál, amerikai dokumentumokat szivárogtatott ki. 2. Nekünk mi közünk van ehhez?
Thomas Müller
2010. december 24. 16:57
Oswald sem volt bűnös, mivel Kennedyt szemből lőtték le, ő meg valahol mögötte volt egy épületben, ezt sokan elfelejtik. Aztán Oswaldot meg egy Jack Rubinstein nevű ember lőtte le, mielőtt kiderülhetett volna az igazság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!