Megfenyegették a tálibok Magyarországot

2010. szeptember 08. 08:57

Egy pakisztáni lapban üzent az országnak a tálibok egy szóvivője. Zabibullah Mudzsahid újabb merényletekkel fenyegette meg a magyar katonákat, amennyiben Magyarország nem vonja ki katonáit Afganisztánból.

2010. szeptember 08. 08:57
A The Frontier Post című pakisztáni lap szerint Pappné Ábrahám Judit halála után a tálibok figyelmeztették a magyar kormányt, hogy vonja ki a csapatait az országból, vagy újabb merényletekre számíthat. A tálibok egyik szóvivője, Zabibullah Mudzsahid nem érti, hogy ha korábban nem volt konfliktus a két ország között, miért érkeztek magyar katonák az országba. Mudzsahid szerint a tálibok befolyása egyre nő a magyar katonák állomáshelyéül szolgáló Baglan tartományban és újabb csapásokat terveznek.
 
A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) egy konvoja ellen augusztus 23-án követtek el merényletet: Pappné Ábrahám Judit a helyszínen meghalt, Kolozsvári György életveszélyesen, két másik katona súlyosan megsérült. Kolozsvári kedden halt bele súlyos agysérüléseibe.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kündü
2010. szeptember 08. 21:15
Lúhalálában gyövék, mer kurírjaim beszámolának: egyik alávetett népem LÁZADNI MER az jó turáni karahun madzsarjaim FŐSÉGE ELLEN! Eleve AVGÁNY NÉP az NINCSEN! Van PASTU,URDU meg hazara, hunzakut, özbek, tadzsik ugyanott. Az Uruszagomban ezek a népeim valának. De már i. sz. 270 körül münk, fehér-hunok (sarahunok - hephtaliták) ELFOGLALÁNK AZ ORSZÁGOT és csüzmánk sarkával tapodtuk a félig párszi, félig cigány fajú népinek bélit kifele!!! Visszaállítom a MADZSARI SZUVERENITÁST Pastusztán fölött is. Az BAGLÁN tartomán ,meg ÖZBEK lakóságú, vérileg rokony, én személyest ÖSMÉREK B A G L Á N Y I nevű ősi magyar nemzetségöt, mondom hát: POFA BE NÉKIK: délrűl foglaljuk visznya az SZÉP TURÁNI NAGY HAZÁNKOT! Ehhő zsoldos szlávpfájúak hölyött az MAGYAR NEMZETI GÁRDA hadosztályai vezénylendők a uralmam ellen lázadó czügánfajúak ellenvést!!!
bmucsai
2010. szeptember 08. 11:26
Nem lehetne ezt a békemissziót valahogy kiszervezni? Biztos akadna ott néhány afgán vállalkozó. Szerintem olcsóbban kijönnénk. Egyesek, a kormány megbuktatására szolgáló ütőkártyát próbálnak faragni a helyzetből. Lassan kezdhetjük számolni a "cölöpöket" , melyek a "fidesz ellenforradalma ellen és a demokrácia érdekében" a kommunisták levernek.
Arma Gedeon
2010. szeptember 08. 11:11
Kapóra jön a dolog az új Terrorelhárító Központ létjogosultságában alátámasztásához... Persze egy ilyen erő mindenképpen jogosult, szerintem is. De mégis, jól jött.
denever
2010. szeptember 08. 09:56
"vonja ki a csapatait az országból, vagy újabb merényletekre számíthat. " ez aztán fenyegetés a javából. vigyázat, a katonákra lőnek :-) vajon miért vannak ott állig felfegyverzett katonák több ezren? mert _nem_ számítanak merényletre? egyébként meg, nekünk, mint katonai nagyhatalomnak valóban rengeteg keresnivalónk van egy olyan országban, amelynek a lakosság kb fele nem tudná 1000kmes pontossággal megmutatni a helyét egy földgömbön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!