Fegyverkezne a francia miniszter

2010. szeptember 24. 15:30

Franciaország védelmi minisztere Gentben találkozott EU-s kollégáival, ahol kifejezte az európai hadseregek fejlesztésének hiánya miatti aggodalmait.

2010. szeptember 24. 15:30

Hervé Morin francia védelmi miniszter pénteken Gentben az EU-országok védelmi minisztereinek kötetlen találkozóján kijelentette: Európa nem fejleszti kellő mértékben katonai erejét, ezért fél évszázad múlva már nem játékos, hanem az USA és Kína között „pattogó labda” lesz a globális játéktéren.

A politikus kifejtette problémájának gyökerét is: „A világ összes országa fegyverkezik. És az európaiak, akiknek már a válság előtt is rendkívül gyenge volt a (katonai) költségvetésük, további államháztartási takarékoskodást terveznek”.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kosinva
2010. szeptember 25. 02:34
Európai hadsereg kell, aki az látja be az csőlátású. Hisz az európai államok hadseregeit egyenként könnyű bedarálni, de ha csak egy hadsereg lenne pl. egy milliós állománnyal, máris biztonságba lenne Európa.
sky.net
2010. szeptember 24. 19:41
nekünk is kéne , jó kis Mig ek ócsó is , biztonságos is : http://www.desicomments.com/funny/latest-design-of-mig-21/
Corporate Soldier
2010. szeptember 24. 19:33
Példaképed, linderbéla egy utolsó hazaáruló féreg volt, nagy szerepet játszott abban, hogy a történelmi Magyarország ekkorára zsugorodott. Utána meg levezetésképp beállt a szerbek seggét nyalni. Hányadék ember, remélem, fájdalmas és hosszan tarttó halála volt. http://hu.wikipedia.org/wiki/Linder_Béla Európa le lesz húzva a vécén 50 éven belül, ha nem fegyverkezik - és ha hagyja bekövetkezni a demográfiai katasztrófát.
gentry
2010. szeptember 24. 16:04
Én mindenféle fegyveres dologra csak egyet tudok mondani: nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!