Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Újabb cipődobálás!

2010. február 23. 17:09

Cipővel próbálta megdobni Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnököt egy kurd férfi Sevillában. A támadó elvétette a dobást, a rendőrség ezzel együtt őrizetbe vette őt.

2010. február 23. 17:09

A spanyol biztonsági szervek közlése szerint a cipős támadás a sevillai városháza előtt történt, ahol Erdogan egy kitüntetést vett át, s az esemény után éppen az autójába készült beszállni. Az elhajított cipő az autót találta el, és nem a török kormányfőt. A támadó egy 27 éves szíriai kurd fiatalember volt, aki azt kiabálta, „Éljen a szabad Kurdisztán”.

2008 decemberében egy iraki újságíró egy bagdadi sajtótájékoztatón George Bush amerikai elnök felé hajította lábbelijét. Tavaly február elején Ven Csia-pao kínai miniszterelnököt próbálták cipővel megdobni, miközben előadást tartott a Cambridge-i Egyetemen, néhány nappal később pedig Benjámin Daganhoz, Izrael svédországi nagykövetéhez vágtak cipőt, amint a Stockholmi Egyetemen a közelgő izraeli választásokról beszélt.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2010. február 25. 12:52
Hiába, no ! Ha egyszer valami divatba jön, akkor az divatba jön. Azért kár, hogy a Bush-t nem találta pofán a csuka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!