Robbantáskísérlet egy amerikai repülőn

2009. december 26. 14:15

Egy nigériai férfi leszállás közben igyekezett működésbe hozni egy kis robbanószerkezetet a Northwest Airlines járatán. A férfit ártalmatlanították, a fedélzeten keletkező kisebb tüzet eloltották.

2009. december 26. 14:15

Az amerikai kormányzati tisztviselők által a nigériai Umar Farouk Abdulmutallabként azonosított, 23 éves gyanúsított a Northwest Airlines Amszterdamból Michiganbe tartó járatán, nem sokkal földetérés előtt gyújtott meg egy kisebb robbanószerkezetet. Az utasok elmondása szerint kisebb pánik tört ki a fedélzeten, de egy utas és a személyzet ártalmatlanította a férfit és a tüzet is eloltották.

A feltételezett merénylőt másod- és harmadfokú égési sérülésekkel szállították kórházba. Az FBI az eddigi kihallgatások alapján azt feltételezi, hogy magányos elkövetőről van szó, aki nem tartozott semmilyen terrorista csoporthoz.

Device was on fire in terror suspect's lap, plane passenger says (CNN)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!