Döbbenetes tényt közöltek Zelenszkijék: az ukrajnai óvóhelyek közel egyharmada rossz állapotban van, némelyik használhatatlan

2023. június 05. 19:34

Az ukrán elnök még pénteken rendelte el az összes ukrajnai óvóhely ellenőrzését.

2023. június 05. 19:34
null

Több mint ötvenezer óvóhelyet ellenőriztek a hatóságok hétfőig, és csaknem egyharmadukat találták a helyi lakosság védelmére alkalmatlannak – közölte az ukrán belügyminisztérium sajtószolgálata a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

„Hétfőig 50 195 légoltalmi helyiséget ellenőriztek a rendőrök, a mentők és a helyi hatóságok Ukrajnában, amelyek 32 százalékát alkalmatlannak találták, vagy azok zárva voltak” – írta sajtóközleményében a tárca.

Kifejtette, hogy szám szerint 50 195 helyiséget – az összes óvóhely 79 százalékát – vizsgáltak meg eddig. Ebből 4679-et – az ellenőrzöttek 9 százalékát – zárva találták,

11 644-et, vagyis 23 százalékukat pedig használhatatlannak minősítették.

A fővárosban, Kijevben a belügyminisztérium 2156 óvóhelyet vont ellenőrzése alá, ami az összes légoltalmi helyiség 48 százaléka.

Ezekből 137 (az ellenőrzöttek 6 százaléka) volt zárva, és 804, azaz 37 százalékuk bizonyult alkalmatlannak. A tárca hozzátette, hogy tovább folytatják az ország óvóhelyeinek felülvizsgálatát.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken rendelte el az összes ukrajnai óvóhely ellenőrzését,

egy nappal azután, hogy Kijevben három ember meghalt, amikor egy orosz légicsapás idején nem tudtak bejutni egy légoltalmi létesítménybe.

(MTI)

***

***

Nyitókép illusztráció. (Korábban még a kijevi metrómegállók is óvóhellyé váltak) Fotó: FADEL SENNA / AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik