Volodimir Zelenszkij elmozdíthatja helyéről Vitalij Klicskót

2023. június 16. 11:31

Klicsko ugyan korábban elismerte felelősségét az óvóhelyen történtek miatt.

2023. június 16. 11:31
null

Helyi jelentések szerint Volodimir Zelenszkij lehet, hogy eltávolítja a Kijevi Városi Államigazgatás éléről Vitalij Klicsko volt világbajnok ökölvívót és Kijev polgármesterét a városban történt halálos kimenetelű bombarobbanást követően – írta meg a Sky News.

Három ember meghalt, amikor június 1-jén egy orosz légicsapás következtében nem tudtak bejutni egy óvóhelyre. Az eset vizsgálatot vont maga után, amely megállapította, hogy Kijev óvóhelyeinek fele le van zárva vagy alkalmatlan a használatra.

A Sky News azt írja, hogy Klicsko helyét Olekszandr Kamisin stratégiai ipari miniszter veheti át.

Klicsko csapatának tagjai nem értesültek a polgármester elbocsátásáról. Klicsko ugyan korábban elismerte felelősségét az óvóhelyen történtek miatt, de azt mondta, mások is hibáztak.

***

***

Nyitókép: Maxym Marusenko / NurPhoto / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. június 16. 17:36
Egy másodpercre képzeljük el hogy itt a miniszterelnök eltávolítja a budapesti főpolgármestert...
KBA98
2023. június 16. 16:38
Ennyit erről, meg a "nagy vezérről"! Ezek tényleg bevették, hogy ez a szemét Ukrajnáért "harcol"? Nem! Egy kurva gazdag pali lett a bohócból!
cinkegolyó
2023. június 16. 16:11
Egyik kutya, másik eb, kit érdekel.
critical man
2023. június 16. 15:37
"Volodimir Zelenszkij elmozdíthatja helyéről Vitalij Klicskót" Az EU azt mondta, hogy ez a latorállam jogállam. Ilyen alapon ki kell baszni az adjuntKus urat Pesten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!