Zelenszkij nekiment Donald Trumpnak

2023. június 16. 09:27

Az ukrán elnök nem hisz abban, hogy hamar békét lehet teremteni.

2023. június 16. 09:27
null

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön interjút adott az NBC Newsnak.

Az ukrán elnök az interjúban felhívta a figyelmet arra, hogy ha az ukrán ellentámadás sikeres lesz, Oroszország elveszíti a háborút. Ezzel kapcsolatban kitért arra is, hogy

az ukrán csapatok a frontvonalon nagyon kemény ellenállásba ütköznek az ellentámadás során.

Az interjú során azonban a volt amerikai elnököt is kritizálta. Zelenszkij reagált Donald Trump azon kijelentésére, hogy hamar békét tudna teremteni, ha újra elnökké választanák. Zelenszkij meghívta őt és Ron DeSantist, hogy jöjjenek Ukrajnába, és arra figyelmeztetett, hogy országa veresége a későbbiek során csak egy szélesebb körű konfliktust eredményezne Moszkvával.

– mondta, amikor Trumpról és DeSantisról kérdezték. Az ukrán elnök állítása szerint ha Oroszország elfoglalja Ukrajnát, akkor tovább fognak menni az orosz csapatok például Lengyelországba, vagy bármelyik NATO-országba, és akkor az Egyesült Államok választás elé fog kerülni.

***

***

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2023. június 16. 22:06
Untig elég az a rengeteg mérgezö anyag ami azokban a töltetekben van, ha esetleg megsem robbanna fel. És még mindig nem világos, mi a garancia arra, hogy egy a levegöben eltalált atomtöltet mégsem robban fel. Eddig még ilyen sikeres kisérletröl nem igen hallottam.
lyon
2023. június 16. 15:07
Mennyire ferdítés már az, hogy .elenskij tulajdon képpen egyik nyilatkozatával üti a másik saját nyilatkozatát. Érthető, hogy próbálkozik de ennyire nem hülye senki sem, hogy ne lássa a valóságot.
Csigorin
2023. június 16. 14:37
Lengyelorszagot egyelore csak ti tamadtatok meg bohoc
letsgobrandon
2023. június 16. 13:31
ha Oroszország elfoglalja Ukrajnát, akkor tovább fognak menni az orosz csapatok .. hazudta az ukrán elnök
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!