Közelebb léptünk a világháborúhoz? Kadirov nyíltan eldicsekedett azzal, hogy kínai páncélozott Tigrisek mennek a frontra

2023. június 07. 19:38

Az amerikai reakciókat illetően egyelőre csak találgatni lehet.

2023. június 07. 19:38
null

A kínai Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing Co. által gyártott „Tigris” (Tiger) típusú páncélozott járművek álltak szolgálatba a Vlagyimir Putyinhoz lojális csecsen vezető, Ramzan Kadirov biztonsági erőinél – szúrta ki a Ukraine Weapons Tracker, és nyomán a Portfolio.hu.

A háborús fórum a Twitterről fotókkal is igazolta állítását, valamint idézte Kadirov csecsen vezetőt, aki egyenesen kijelentette: az eszközök a „különleges műveleti zónában,” vagyis az ukrajnai háborúban fognak szolgálatot teljesíteni.

Az első amerikai hírek januárban jelentek meg arról, hogy Kína fegyvereket akar exportálni Oroszországba. Egyes informácók szerint kézifegyverek átadására már korábban is sor került a kínaiak részéről, azonban a páncélozott járművek egyértelműen más szintet jelentenek.

És hogy mi jöhet ezután? Nagy valószínűséggel az USA szankciókat fog kivetni a gyártóra, a kínai Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing Co.-ra. Hogy az államközi kapcsolatok hogy alakulnak, az a következő napok ( és az első amerikai reakciók függvénye.

Kicsi a valószínűsége, de nem kizárt, hogy a járműveket Kína valamelyik oroszbarát feltörekvő országnak adta el, majd ők adták tovább a páncélosokat Kadirov biztonsági erőinek. Ha ez a helyzet is áll fenn, az eleve feszült amerikai-kínai diplomáciai viszonyon aligha javít majd a csecsen vezető által közzétett videó, jegyzi meg cikke végén a lap.

Kép: Twitter

***

Összesen 489 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogyo1
2023. június 08. 15:20
Mondja már meg valaki, hogy hol, és mikor dőlt el az, hogy csak a kib...tt ukránokat lehet ellátni fegyverekkel? Miért ne vihetne bármilyen ellátmányt, vagy akár fegyvert egy oroszbarát ország putyinéknak?! Mi ez a nyugati felsőbbrendűség már megint ebben a témában? Élnek még emberek, az elhülyült nyugatinak nevezett országokon kívül is. Nem is kevesen!
mokány
2023. június 08. 10:04
Kínai határ lesz Záhonynál ?
Agricola
2023. június 08. 09:44
Az irreverzibilis folyamat: visszafordíthatatlan, csak egy irányban végezhető. Például: Az USA megteheti, hogy szankciókat fog kivetni a gyártóra, a kínai Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing Co.-ra az Ukrajnában megjelenő "Tigrisek” miatt, de Kína nem tud szankciókat kivetni az AM General amerikai cégre, amelyik gyártja a hasonlóan felszerelt Ukrajnában bevetett Humwee-t.
Robert69
2023. június 08. 08:35
Lesz ott még más is, csak rázza a fát Amerika Taiwan körül.............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!