Vizsgálat indult a Túró Rudi ellen

2023. június 05. 14:44

Már bírósági eljárás folyik az ügyben, a gyártó azonban ezt tagadja.

2023. június 05. 14:44
null

A Termékkritikus Tiktok-csatornára került fel egy videó, melyben a szerző arról számolt be, hogy több ízesített Túró Rudi termék összetevői között nem is szerepel a túró. A videó készítője bejelentette azt is, hogy a hatóságokhoz fordul az ügyben. A kókuszos, epres, madártejes, mogyorókrémes, sós karamellás, valamint a diétás Túró Rudik sem tartalmaznak túrót, savanyú tejalvadékból és tejalapú rögös készítményből készül.

@termekkritikus

 

♬ eredeti hang - A termékkritikus

Az Index a Szabolcs Szatmár Bereg Vármegyei Kormányhivatalra hivatkozva azt írja, hogy már bírósági eljárás folyik az ügyben. Megjegyzik, a Nébih tavaly több mint húsz natúr Túró Rudit vizsgált, összesen 800 ezer forint bírságot szabtak ki. A Pöttyöst gyártó FrieslandCampina Hungária a lapnak jelezte, termékeikben a zsírszegény túró a meghatározó alapanyag. 

Állításuk szerint a FrieslandCampina Hungária ellen nem zajlik bírósági eljárás és a termékeik a tavalyi Nébih-eljárásokban az élen végeztek a termékeik. Úgy fogalmaztak, hogy nem felel meg a valóságnak, hogy 800 ezres bírságot szabtak ki ellenük. 

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik