Szijjártó válaszolt Orbán ukrán kritikusainak

2023. június 03. 12:53

Nekiestek a magyar miniszterelnöknek, amire Szijjártó egyszerű, de frappáns választ adott.

2023. június 03. 12:53
null

„Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak!” – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon. A bejegyzés szerint

nekiestek az ukrán politikusok Orbán Viktornak

azok után, hogy a miniszterelnök ismét kiállt a béke mielőbbi megteremtése mellett. „Nincs ebben semmi új. A békepárti politikusoknak rendre támadásokkal, kritikákkal kell szembesülniük. Mi viszont akkor sem adjuk fel! Továbbra is kitartunk amellett, hogy a legfontosabb feladat most: az emberéletek mentése” – írta Szijjártó Péter.    

Hozzátette: minél tovább tart a háború, annál többen halnak meg. „Minden egyes háborúval töltött nap emberek százainak vagy ezreinek (ki tudja ezt megmondani pontosan?) halálával jár. Ennyi újabb szétszakított család, ennyi újabb árván maradó gyermek. Be kellene végre látnia MINDENKINEK:

A megoldás a tárgyaló asztalnál van! Ott lehet életeket menteni Itt lenne az ideje!!!” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

„Ez Európa megalázása" - kiakadtak az ukránok Orbán Viktor rádióinterjúján

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! vendége volt. A műsorban többek között szóba került az ukrán háború is, a magyar miniszterelnök elmondta: mindenki lelkes Nyugaton az ukránok esetleges ellentámadása miatt, s bár „egész Európa és az emberek többsége nem áll a háború pártján, és bár erkölcsileg helyesen Ukrajna oldalán áll, de hogy mit szabad vállalni abban már megoszlik az európai közvélemény".

***

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik