„Ez Európa megalázása” – kiakadtak az ukránok Orbán Viktor rádióinterjúján

2023. június 02. 13:45

Twitter-oldalán kelt ki Mihajlo Podoljak a magyar miniszterelnök ellen.

2023. június 02. 13:45
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! vendége volt. A műsorban többek között szóba került az ukrán háború is, a magyar miniszterelnök elmondta: mindenki lelkes Nyugaton az ukránok esetleges ellentámadása miatt, s bár „egész Európa és az emberek többsége nem áll a háború pártján, és bár erkölcsileg helyesen Ukrajna oldalán áll, de hogy mit szabad vállalni abban már megoszlik az európai közvélemény”.

Valószínűsíthetően ez az a rész az interjúból, ami kiakasztotta az ukránokat, Mihajlo Podoljak ugyanis Twitteren reagált a miniszterelnök szavaira.

„Orbán Viktor abszurd álláspontja ismét demonstratív módon sérti az Európai Unió értékeit és általában a nemzetközi jogot.

Ez Európa szándékos megalázása és Oroszország terrorista akcióinak elnézése. Ez az agresszor szándékos igazolása és bátorítása Ukrajna/Európa további rombolására.”

Podoljak szerint itt az ideje annak, hogy Magyarország végre felismerje, hogy Ukrajna az ellentámadással visszaszerzi területeit és népét, ami „kötelező és igazságos feladata”.

„Ha a magyar miniszterelnök valóban aggódik az áldozatok miatt, akkor hívja fel »barátját, Putyint«, és kérje meg, hogy vonja ki az orosz fegyveres erőket Ukrajna nemzetközileg elismert határairól. És akkor vége a háborúnak. Nincs több áldozat” – fogalmazott Podoljak, aki szerint a háború befejezésének előfeltétele a megszálló fegyveres erők és felszereléseik teljes kivonása.

Nyitókép: Emin Sansar / Anadolu Agency / AFP

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik