„Ez Európa megalázása” – kiakadtak az ukránok Orbán Viktor rádióinterjúján

2023. június 02. 13:45

Twitter-oldalán kelt ki Mihajlo Podoljak a magyar miniszterelnök ellen.

2023. június 02. 13:45
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! vendége volt. A műsorban többek között szóba került az ukrán háború is, a magyar miniszterelnök elmondta: mindenki lelkes Nyugaton az ukránok esetleges ellentámadása miatt, s bár „egész Európa és az emberek többsége nem áll a háború pártján, és bár erkölcsileg helyesen Ukrajna oldalán áll, de hogy mit szabad vállalni abban már megoszlik az európai közvélemény”.

Valószínűsíthetően ez az a rész az interjúból, ami kiakasztotta az ukránokat, Mihajlo Podoljak ugyanis Twitteren reagált a miniszterelnök szavaira.

„Orbán Viktor abszurd álláspontja ismét demonstratív módon sérti az Európai Unió értékeit és általában a nemzetközi jogot.

Ez Európa szándékos megalázása és Oroszország terrorista akcióinak elnézése. Ez az agresszor szándékos igazolása és bátorítása Ukrajna/Európa további rombolására.”

Podoljak szerint itt az ideje annak, hogy Magyarország végre felismerje, hogy Ukrajna az ellentámadással visszaszerzi területeit és népét, ami „kötelező és igazságos feladata”.

„Ha a magyar miniszterelnök valóban aggódik az áldozatok miatt, akkor hívja fel »barátját, Putyint«, és kérje meg, hogy vonja ki az orosz fegyveres erőket Ukrajna nemzetközileg elismert határairól. És akkor vége a háborúnak. Nincs több áldozat” – fogalmazott Podoljak, aki szerint a háború befejezésének előfeltétele a megszálló fegyveres erők és felszereléseik teljes kivonása.

Nyitókép: Emin Sansar / Anadolu Agency / AFP

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2023. június 03. 12:25
Na idefigyelj te rühes gyilkos Mihajlo!!!!!!!!!!!! Még van bőr a pofádon bármit is mondani, te rühes kutya!!!!!!!!!!!!! Legyilkoltatjátok az ukrán-magyar embereket, gyerekeket a terrorista gyilkos USA érdekekért, Európa lakossága a mocskotokat szívja, te rühes állat, és még van pofád megszólalni? Húzzál a kib...tt Biden fenekébe te tömeggyilkos állat! Semmi közünk a háborúhoz!
ptrfarkas43
2023. június 03. 09:41
Robert C Castel megmondta a tutit, aki háborúzni akar, az menjen ukrajnába harcolni, a többieket meg hagyják békén.
XTRO
2023. június 03. 07:37
Szardarab, mi közöd Európához ? Mind meg fogtok dögleni.. a miniszterelnök úr csak felhívta erre a figyelmet.
sorivo4
2023. június 03. 00:12
"Podoljak szerint itt az ideje annak, hogy Magyarország végre felismerje, hogy Ukrajna az ellentámadással visszaszerzi területeit és népét, ami „kötelező és igazságos feladata”." Ukrajna soha nem fogja visszaszerezni az elvesztett területeit, aminek elvesztését magának okozta. Ideje, hogy szembenézzenek ezzel a realitással. Az igazságos feladata az lett volna, hogy igazságosan bánjon a népével. Amit elmulasztott, és azóta sem tanult belőle. Értük már nem kell, mert ők már csak felszabadulásként élik meg, ha nem hajtják őket a vágóhídra, mint az állatokat, meghalni a semmiért. A soviniszta illúzióikért. Nekik nem nagyobb Ukrajna kell, hanem csak az életük és hogy hagyják őket békében élni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!