Ukrán rohamdandár jelentkezett be Bahmutból: Áttörtük a frontvonalat!

2023. május 18. 19:05

A jelentésük alapján az orosz frontvonalat két kilométeres szélességben törték át.

2023. május 18. 19:05
null

Egy ukrán rohamdandár a Telegram-csatornáján jelentette be, hogy az ukrán hadsereg sikeresen áttörte az orosz frontvonalat Bahmut nyugati részén. Állításuk szerint két kilométer szélességben, hétszáz méter mélységben tudták meg átvágni a javarészt a Wagner-csoport által tartott állásokat. 

Azt írták, beásták magukat a mostanra teljesen szétlőtt város nyugati részén, így segítve a következő ellentámadásokat. A jelentések szerint a művelet során négy orosz katona esett fogságba, több orosz lőszerraktárt is elfoglaltak.

Nyitókép: Sergey SHESTAK / AFP

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2023. május 19. 02:58
Beásták magukat...talán el is. (Nota bene: a beás a "baies" román szó származéka, eredetileg bányában dolgozó cigány rabszolgákat jelentett.:D A Dunai Fejedelemségekben 1862-ben számolták fel a rabszolgaságot, ezzel is megelőzve az USA-t, s Brazíliát. Ha ezt Izaura tudta volna...)
budapesti
2023. május 18. 23:46
A valós helyzet (annak, aki tud angolul) ez. Nem volt semmiféle azovos támadás és áttörés, viszont a puccsrán seregnek lényegében vége: https://www.youtube.com/watch?v=UJHzcmGqbws
I.N.R.I.
2023. május 18. 22:55
Taps! Fasza! Mennyi fehér szláv veszett oda? ...nyomorékok!
Agricola
2023. május 18. 22:49
Ezzel szemben a Bild tegnap előtti számában ez olvasható: Russen erobern 99% von Bachmut, Hónapokig tartó harcok után az oroszok elfoglalják Bahmut 99%-át. Úgy látszik a Bild hírforrása más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!