Szülőket és gyerekeket fenyegetett lelövéssel egy problémás pécsi diák apja

2023. május 18. 21:51

Rendőrségi ügy lett a konfliktusból.

2023. május 18. 21:51
null

Az ATV Híradója számolt be róla, hogy egy problémás tanuló édesapja miatt lett rendőrségi ügy egy pécsi iskolában. Szülők egy csoportja arra panaszkodott a tanintézmény vezetésénél, hogy a bajos gyerek állandóan zavarja a tanítást, így a gyerek eltávolítását kezdeményezték. Állítólag a többi gyerek félt a diáktól, aki nem volt képes az órákat végigülni. 

A gyerek édesanyja a csatornának elmondta, hogy óvodás korban nem jöttek elő ezek a problémák, melyek most az iskolában igen és korábban már kérte az iskolapszichológus segítségét. 

Miután a többi szülő az iskola vezetésének segítségét kérte, megjelent a problémás gyermek apja, aki agresszívan lépett fel a tanárokkal és a szülőkkel szemben. Az ATV megjegyzi, az apa megjelenése után a szülők egy része nem engedte gyerekét az iskolába.

„Mikor a szülők a gyerekekért jöttek az iskolába, többen is úgy fogadták az anyukájukat, apukájukat az udvaron, hogy ez a kisgyerek azt az üzenetet hozta otthonról, hogy le lesznek lődözve szülők és a gyermekek is, ha nem nyugszanak itt a dolgok” – fogalmazott Varga Netti, a szülők képviselője.

A szülők rendőrt hívtak, a problémás gyerek apját három napra őrizetbe vették, gyorsított eljárásban garázdaság miatt pénzbüntetésre ítélték. A férfi elismerte a tettét, nem fellebbezett, így az ítélet jogerős. A kisfiút már nem járatják ebbe az iskolába, a tervek szerint egy másik intézményben folytatja majd tanulmányait.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Filep István

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik