Gulyás Gergely: A rendőrség arányosan lépett fel a Karmelitánál

2023. május 08. 07:41

Könnygáz a Karmelitánál, CPAC Hungary és EU-s pénzek. Gulyás Gergely kancelláriaminisztert kérdeztük!

2023. május 08. 07:41
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Könnygáz, tüntetések, kordonbontás a Karmelita kolostornál. Helyesen járt el a rendőrség?
 

A jogszabályokat mindenkinek be kell tartani. Természetesen Magyarországon a jogszabályokat betartva lehet tiltakozni, és az elmúlt években a rendőrség bebizonyította, hogy milyen profin kezeli ezeket a tüntetéseket. Amikor a ma tüntetők szövetségesei voltak hatalmon, akkor a jogszerűen demonstrálóknak a szemét lőtték ki. Viszont garázdálkodni, rombolni, építkezési területre betörni tilos, közintézményeket megtámadni szintén. Ezek jogellenes cselekedetek, tehát

a rendőrség arányosan, szakszerűen lépett fel.

Mit gondol a CPAC Hungary szerepéről?
 
A CPAC egy fontos fórum, lehetőséget ad arra, hogy az európai konzervatívok, a Nyugat-Európában konzervatívnak megmaradt erők és az amerikai republikánusok közötti kapcsolat állandó legyen. Egy fórum, amit tartalommal kell megtölteni, és az elmúlt két napban nagyon sok értékes felszólalással, véleménnyel, gondolattal lettünk gazdagabbak.

David Pressman nemrég az ország keleti határán járt és Magyarországot méltatta. Szent a béke az USA-val?

Magyarországnak kettős célja van. Az egyik, hogy a mindenkori amerikai vezetéssel jó viszonyban legyünk, hiszen két szövetséges országról van szó. Függetlenül attól, hogy kit tisztelnek meg az amerikai emberek a bizalmukkal, Magyarországnak fontos célkitűzése a jó szövetségesi viszony. Azt persze látjuk, hogy a fogadókészség változó. Mi örülünk, ha az amerikai nagykövet az eddigi – időnként szokatlannak tűnő – megszólalásai után inkább azt keresi, ami összeköt, és nem azt, ami elválaszt. A másik

célunk, hogy ápoljuk a barátságot azokkal, akik ideológiai értelemben is közel állnak hozzánk, az amerikai konzervatívokkal,

a republikánusokkal. A CPAC is jó alkalom erre.

Támogatja a kormány a Btk-módosítást az újságírók rágalmazása ügyében?
 
Azt támogatjuk, hogy újságírókat közügyek megvitatása során elhangzott vélemények miatt ne lehessen büntetőjogi felelősségre vonni. A polgári jogi felelősséget ez természetesen nem érinti.
 
Mit szól Vera Jourová minapi nyilatkozatához az uniós pénzekkel kapcsolatban? Ez alapján nyáron aligha oldhatják fel a zárolást Brüsszelben…

Jourovának az a szerepe – nevezhetjük megbízatásnak is –, hogy kritizálja Magyarországot. Nagy jelentősége azonban nincs annak, amit a korábban korrupció miatt őrizetbe vett brüsszeli biztos mond, mert ő úgy tűnik, hogy nem értesült arról, hogy a jogszabály elfogadására a bizottság jóváhagyása után került sor. Olyan módosítást fogadtunk el a parlamentben 85 százalékos támogatottsággal ellenszavazat nélkül, amit a bizottság kért és szövegszerűen – szóról szóra – egyeztetve előzetesen elfogadott. Jourova nincs most előzetes letartóztatásban, semmi akadálya nem lett volna, hogy tájékozódjon annak a brüsszeli bizottságnak a véleményéről, amelynek ő is tagja. 
 
Ennek tükrében mikorra számíthatnak béremelésre a tanárok?

Ahogy az EU a nekünk járó pénzeket folyósítja. Most az igazságszolgáltatással kapcsolatos módosításokat elfogadtunk, minden jogi akadály elhárult. Egy politikai döntésre várunk Brüsszeltől, jogilag teljesítettünk mindent, amit a Bizottság a pedagógus-béremelés feltételeként – amúgy jogalap nélkül – megkövetelt.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Domokos
2023. május 09. 18:19
Nem volt semmi arányosság , nagyon is puhányok voltak a rend őrei . Francia rendöröket kellett volna hozni a tüncikézők rendre rakására ... Azok tudják a dolgukat .
Palatin
2023. május 08. 18:03
Véleményem Sorosról, az ellenünk uszító,gonosz "mesterröl": Nemzetünk démona, rossz szelleme Soros, Küzdelmünk ellene nehéz harc és szoros. Nála ármány, hitszegés megszokott rutin,. Szutykos gyülöletet szór ránk e Rasputin. Népünk hütlen gyermeke e tékozló fiú, Hogy bünbánón megtérjen, ahhoz ö túl hiú. Inkább még támadja hös népét konokul, Bünlajstromából mint aggastyán sem okul. Midászi vagyonát bösz hatalomra váltja. Kétes üzelmeit csupán istenünk ha látja, Kivel ö konkurál, mint "földi helytartója", Nem lesz már ideje, hogy vétkeit lerója... Hej, döntsd a Sorost ne siránkozz, Ne raplizz minden kis fullánkhoz. Tudd, ö utálja mindkét nemzetét, Elcserélte öket sok fura szerzetért. Ö maga köré gyüjtötte hiénák hadát, Harcias csalókat és nem kevés banyát. Vagyonát mutyikkal szerezte, toldotta, Züllött rajongóit ránk böszen bujtotta. Dühödt haragja miböl táplálkozik? Minden tette mögött a suska lakozik. Kezét tette volna magyarok pénzére, Ám bátor Viktorunk ütött a kezére. E szörnyü blamázst ö el nem feledé, A világ vad farkasait ezért összeterelé, Életét tette rá, hogy ezt megbosszulja, Mérgezett törét a magyarokba szúrja.
kiss.istvan770
2023. május 08. 14:02
"... a rendőrség arányosan, szakszerűen lépett fel." Valóban. Ha azt tenné a libbant anarchistákkal a magyar rendőrség amit a francia, akkor mártírt csinálnának belólük. Nem kell a bankár-multi milliárdos maffia mainstream médiájának ürügyet adni, így legalább csak felturbózva tudják a hazugságot közzé tenni, ami eleve lebukás. A George Soros Open Society-ének demagógiájával agymosott, libbant anarchistái a világ minden részén egyformák. A meglibbantak Szlovákiában is ugyanezt csinálják az lmbt... ürügyén. Az OSF álcivil leányvállalatainak fizetett alkalmazottai irányítják az agymosott anarchistákat. GS, a bankár-multi milliárdos maffia samesze harmadik világháborút akar Európában.
Namond
2023. május 08. 13:55
"Gulyás Gergely: A rendőrség arányosan lépett fel a Karmelitánál" Ez nem igaz. A rendőrség aránytalanul humánus volt. Viszont nem tudok arról, hogy eljárás indult volna az engedélynélküli demonstráció miatt, az egészségügyi biztosítás elmulasztó szervezők és a rendet fenntartani képtelen (vagy nem akaró) rendezők ellen. A CPAC Hungary pedig egy ugráló légvár Orbánnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!