Budapestre érkezik az „európai politika futóbolondja”, Daniel Freund és társai – Deutsch Tamás a Mandinernek

2023. május 11. 18:00

Iványi Gáborral, NGO-kkal, Karácsony Gergellyel, „független” újságírókkal és Navracsics Tiborral is találkozik a delegáció – megszereztük az EP-szakbizottság jövő heti budapesti programját!

2023. május 11. 18:00
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

***

„A napnál is világosabb, hogy Brüsszel a legprimitívebb politikai nyomásgyakorlási célokból tartja vissza a nekünk magyaroknak jog szerint járó uniós pénzeket, a legújabb budapesti vizitjük is ehhez illeszkedik” – nyilatkozta a Mandinernek Deutsch Tamás EP-képviselő annak kapcsán, hogy a jövő héten Magyarországra látogat az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága (CONT).

Három nem a magyar kormánytól

A fideszes politikus kifejtette, a magyar kormány immár nyolcadik esztendeje ellenzi következetesen az Európát lefegyverző „migránssimogató” brüsszeli álláspontot, sőt, a déli határunknál az egész kontinenst is védjük. Határozottan nemet mondunk a genderideológai őrületre is, nem vesszük tudomásul, hogy egyesek szerint „ez az idők szava”, s nem engedjük oda az LMBTQI-propagandistákat a gyermekeinkhez. Ezzel láthatóan kivertük a biztosítékot a nyugati mainstream-ben. Deutsch hozzáfűzte, mindezen túlmenően még

Az EP-képviselő „Gyurcsány Ferencet, a hazai dollárbaloldal vezetőjét” idézve úgy fogalmazott, Brüsszel jogi köntösbe öltözteti a kifogásait, de valójában nettó politikai zsarolásról, nyomásgyakorlásról van szó, mert nem engedünk a fent is említett kérdésekben.

 

„Csakhogy kis túlzással mondhatjuk, túljártunk az eszükön, hiszen az elmúlt hónapokban Magyarország minden létező feltételt, úgynevezett mérföldkövet teljesített. Miután június elején az utolsó betűig leegyeztetett igazságügyi reform is életbe lép, immár minden akadály elhárul, hogy a hétéves költségvetés fejlesztési forrásaihoz hozzáférjünk” – részletezte.

Deutsch szerint nem véletlen az időzítés,

Ahogy az sem véletlen, hogy a svéd elnökség épp május végére időzíti a hetes cikkely szerint eljárás keretében az immár tizenegyedik boszorkányüldözésszerű meghallgatást hazánkról az Általános Ügyek Tanácsában. Ráadásul ugyancsak hamarosan ismét napirendre veszik az Európai Parlament úgynevezett mini-plenáris ülésén a magyar jogállamiságot, „ugyanazokkal a régóta mantrázott hazugságokkal és politikai rágalmakkal, alighanem csekély érdeklődés mellett”.

„Freund németül tudja ismételgetni az O1G-szöveget az érvek helyett”

Aztán itt van ez a jövő heti vizit, az „EP Márki-Zay Pétere, az európai politika egyik futóbolondja, a német zöldpárti EP-képviselő Daniel Freund is hazánkba látogat, akinek az az egyetlen politikai teljesítménye, hogy németül tudja ismételgetni az O1G-szöveget az érvek helyett. Hát, idáig süllyedtünk.” De érkezik a finn Petri Sarvamaa is, aki korábban „szíve szerint saját kezével megfojtotta volna a fideszes képviselőket” az EPP-ben, illetve személyesen is jegyzi a jogállamisági eljárásnak utat engedő kondícionalitási rendeletet – fogalmazott, hozzátéve,

„Na, ők vizslatják a korrupciót, itt tart az európai politika” – jegyezte meg.

Deutsch Tamás: Szeretnénk feladni a leckét a CONT-bizottságnak (forrás: Facebook)
Deutsch Tamás: Szeretnénk feladni a leckét a CONT-bizottságnak (forrás: Facebook)

Úgy fogalmazott: a delegáció tagjai a legdurvább politikai aktivistaként eljáró balos „oknyomozókkal”, a szintén büntetőügyben érintett Iványi Gábor lelkésszel, és persze Soros-közeli szervezetekkel is egyeztetnek majd. Már a látszatra sem ügyelnek…

Mint mondja, „A CONT bizottságnak szeretnénk feladni leckét, a tagállamok közül ugyanis nálunk van a legkidolgozottabb és törvénybe foglalt korrupcióellenes intézményrendszer. Eddig is megfelelő szabályaink voltak erre, amit persze folyamatosan támadtak, de most már a legkifinomultabb, leghatékonyabb korrupcióellenes intézményrendszerrel mi magyarok rendelkezünk az egész EU-ban. Mi ugyanis nagyon fontosnak tartjuk az unió pénzügyi érdekeinek védelmét. Abban bízunk, hogy az európai szinten is jó gyakorlatot jelentő magyar példa hírét magukkal viszik a többi tagállamba, hiszen 24 tagországban például még továbbra is várat magára az úgynevezett Integritás Hatóság felállítása.”

A fideszes politikus ugyanakkor elképesztőnek tartja, hogy

az eurómilliókért fenntartott brüsszeli átláthatósági és korrupcióellenes szervezetek és munkatársaik mindeközben totál vakok voltak észrevenni a brutális méreteket öltő brüsszeli korrupciós ügyeket.

Ebből is látható, hogy a működésük csupán politikai vádaskodásra alkalmas, de az EB és az EP körüli súlyos korrupciós ügyeket nem tudták leleplezni. Erről is érdemes lesz majd szót ejteni Deutsch szerint, akinek ugyanakkor nincsenek illúziói mindezzel kapcsolatban.

Ismert: a hétfőn érkező delegációt Monika Hohlmeier bajor keresztényszocialista politikus vezeti, ami pedig Freundot illeti, miután Orbán Viktor miniszterelnök a migrációval, a genderrel és a háborúval kapcsolatban is egyértelművé tette hazánk álláspontját, a zöldpolitikus kijelentette: „Ha Magyarország nem változtat a hozzáállásán, továbbra sem kapja meg az uniós pénzeket.”

Erre Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára korábban egy Facebook-videóban azt mondta: „Itt nem pusztán egy »kóbor« véleményről van szó, mert Daniel Freund azon túl, hogy európai parlamenti képviselő, a költségvetési ellenőrzési bizottság egyik hangadója, aki mindig élen járt, ha a Magyarország elleni szankciókról volt szó.”

Mindezek nyomán a vizsgálódó bizottság leendő megállapításai alighanem már most borítékolhatók.

Megszereztük a brüsszeli bizottság budapesti programját!

A lapunk által megismert menetrend szerint a delegáció az első napon találkozik Bojtár B. Endrével, a Magyar Narancs főszerkesztőjével, Bodoky Tamással, az Átlátszó vezetőjével és Lukács Csabával, a Magyar Hang szerkesztőjével, aki a tervezet szerint „négy független hetilap” képviselője is lesz az egyeztetésen. Utána

következnek az NGO-k, egész pontosan a K-Monitor, a Transparency International, a Magyar Helsinki Bizottság, a Korrupciókutató Központ és a Budapest Institute képviselői,

továbbá az adóhatósággal vitába keveredő, az ellenzék által (majdnem) államfőnek jelölt Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Egyesület nevében.

Mindezek után a delegáció tagjai asztalhoz ülnek a „diszkriminatív intézkedésekkel” szembesülő uniós társaságokkal – bármit is jelentsen ez konkrétan. Egy órát kap Freundék idejéből Vajda Zoltán, a költségvetési bizottság baloldali elnöke is, majd a második napot a budapesti Városházán kezdik a küldöttek, Karácsony Gergely főpolgármesterrel. Ezután, május 17-én kap lehetőséget Bóka János, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Vágujhelyi Ferenc NAV-vezető, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Bíró Ferenc, az Integritás Hatóság vezetője, továbbá az Országgyűlés állandó bizottságai.

Az egyik kiemelt téma alighanem az uniós források felfüggesztésének feloldása érdekében hozott, az Európai Bizottsággal részletesen letárgyalt igazságügyi törvénycsomag lesz, amit már a parlament is elfogadott. A Magyar Nemzetnek az EP sajtóosztálya megírta: a küldöttség az EU-s költségvetés védelmével és a jogállamisági feltételességi mechanizmussal kapcsolatos, folyamatban lévő ügyekről tájékozódik. Az ide utazó képviselők a helyreállítási és ellenállóképességi mechanizmus (RRF) magyarországi működtetésére kialakított folyamatokat és ellenőrzési mechanizmusokat is meg akarják vizsgálni – ami azért is érdekes, mivel az RRF-keretből egyetlen eurócentet nem kapott még Magyarország.

Az NGO-k már jelezték aggályaikat

A hazánkról legutóbb újabb jogállamisági jelentést fabrikáló Gwendoline Delbos-Corfield francia zöld EP-képviselő már belengette, aggasztónak tartja, hogy szerinte a magyar kormány és az EB közötti egyeztetések átláthatatlanok, továbbá említést tett a civil szervezetek szerepéről is, amik régóta figyelmeztetik őket, hogy

az igazságügyi reform messze nem elégséges és átláthatatlan módon fogadták el.

Az igazságügyi reform elfogadása előtt a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke egyébként a Politicóval is megosztotta aggodalmait. Pardavi Márta szerint az EB és a magyar kormány közötti technikai megállapodás az igazságügyi reformokról pozitív intézkedéseket tartalmaz a független igazságszolgáltatás megerősítésére, de az a folyamat, amelynek során ezeket a magyar parlamenti szavazásra „áterőltetették”, sérti a jogalkotás szabályait és a jogalkotás átláthatóságának kulcsfontosságú uniós mérföldköveit.

Nyitóképünkön Daniel Freund Márki-Zay Péterrel, forrás: Facebook

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2023. május 13. 07:46
Ez a német féreg egy sötét zöld barom .. Az oneletrajzaban talaltam: 07/2014-05/2019 : az EU integritását támogató részleg vezetője, Transparency International EU Tehát igazi német Soros csicska
László Zoltán
2023. május 12. 20:49
Ezt jelenti az O1G: https://www.youtube.com/channel/UCfwsmFyvCFxP3ZIf3S5bMlA
Lanter
2023. május 12. 14:20
Na freund!! most meg leszel baszva kicsit a ratyi torzszülött kurva anyádat!!!
5m007h 0p3ra70r
2023. május 12. 08:31
"az európai politika futóbolondja" A brüsszeli böszme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!