Jelentkezett Böjte Csaba: „Remélem, hogy az alaptalan vádaskodók, rémhírterjesztők is elnyerik a jutalmukat!”

2023. május 19. 09:14

„Mi mindannyian a bűnelkövető kollégánknak nem cinkosai, hanem áldozatai vagyunk” – írja a ferences szerzetes a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Facebook-oldalán.

2023. május 19. 09:14
null

Böjte Csaba bejegyzését azzal indította, álmában se gondolta, hogy valaha ilyen vihar fogja érni az alapítványt. Az ügy előzménye, hogy jogerősen, gyermekek szexuális bántalmazásáért 28 év letöltendőt kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány volt nevelője. Ezzel kapcsolatban a szervezet vezetője megjegyezte: „az ítélet megvolt, a törvényszék a magányos bűnelkövetőt elítélte, mi végig együttműködtünk a hatósággal, amely se engem, se egyetlen munkatársunkat nem vádolt meg! Tudtommal a szegény gyerekek se vádoltak Szabolcson kívül senki mást! Nekünk sem az ítélkezés, hanem az imádság a dolgunk!”

Úgy folytatta, hogy a román ügyészségnek és bíróságnak köszönet jár, mert a munkájukat profin elvégezték, „a beteg részt kivették, mint egy daganatot”, de nem roncsolták az egészséges szöveteket, a gyerekeknek otthont adó intézményt.

Sajnos, a politikával átitatott sajtónak ez nem volt elég”

– jegyezte meg Böjte Csaba, aki szerint „ők nincsenek tudatában, hogy mi mindannyian a bűnelkövető kollégánknak nem cinkosai, hanem áldozatai vagyunk! Ez az ember a mi gyerekeinket bántotta és ezáltal minket is bántott, akik az erdélyi magyar gyermekvédelemnek a munkáját felvállaltuk!”

Remélem, hogy az alaptalan vádaskodók, rémhírterjesztők is elnyerik a jutalmukat!”

– szögezte le a szerzetes, aki szerint nincs ok a pánikra, aki meg van győződve, hogy a házakban becsületes munka folyt és folyik. 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik