Az ukránok visszautasítják a vatikáni békemissziót, amiről a pápa Orbán Viktorral is beszélt

2023. május 02. 06:35

Sőt, Ukrajna állítólag nem is tud a misszióról, pedig maga Ferenc pápa jelentette be.

2023. május 02. 06:35
null

A Sky News arról ír, hogy egy névtelenséget kérő ukrán tisztviselő kommentálta Ferenc pápa állítását arról, hogy békemisszióban vesz részt Vatikán, ami a háború befejezésére irányul. Mint megírtuk, erről a szentatya Orbán Viktor magyar kormányfővel is beszélt Budapesten, a pápalátogatás alkalmával.

Az elnöki hivatalhoz közel álló tisztviselő a CNN-nek ezt nyilatkozta: „Zelenszkij ukrán elnök nem járult hozzá semmiféle hasonló megbeszéléshez Ukrajna nevében.

Emlékeztetnek: a pápa korábban újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy a küldetés jelenleg is zajlik, de még nem hozták nyilvánosságra.

 

Nyitókép: Simone Risoluti / Vatican Media / AFP

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Piliscsabai
2023. május 03. 04:07
Egy érdekes adalék a pápa békemissziójával kapcsolatban. Magyarország vatikáni nagykövete Habsburg-Lotharingiai Eduárd Károly főherceg, aki nem IV. Károly leszármazottja, mint Ottó és fia György, hanem József főhercegnek, aki egykor Magyarország nádora volt. József főherceg felesége pedig I. Pál orosz cár leánya Alexandra Pavlovna (Romanova) nagyhercegnő volt.
Obsitos Technikus
2023. május 02. 17:50
A galíciáner alakulat az utolsó ukránig feszíti a húrt.
KBA98
2023. május 02. 17:06
én úgy tudom, hogy aki szarban van, az ne ugráljon!
luisbathhelena
2023. május 02. 16:35
Még háborúzzatok 10 évig és a lakosság csökkenjen 5 millióra. Ha ez kell nektek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!