Kezdődik a kiképzés: megérkeztek az Abrams tankok Németországba, őszre érhetnek Ukrajnába

2023. május 16. 08:21

De mi lesz a békével?

2023. május 16. 08:21
null

A Kyiv Independent arról ír, hogy megérkeztek az amerikai Abrams tankok a németországi Grafenwöhrbe. Hozzáteszik, hogy

pár héten belül megkezdődik az ukránok kiképzése a harckocsik használatára

– erről hétfőn a Pentagon szóvivője, Patrick Ryder tábornok beszélt a lap szerint.

Emlékeztettek: Joe Biden még január végén jelentette be, hogy Amerika Abrams tankokat küld Ukrajnának, hogy nyomást gyakoroljon Németországra, a Leopard tankok szállítására. Később aztán a Pentagon azt is bejelentette, hogy

a régebbi M1-A1 típust küldik az ukránoknak az újabb M1-A2 helyett.

Állítólag 250 ukrán katonát képeznek ki az Abramsok használatára, karbantartására. Az amerikai védelmi miniszter, Lloyd Austin hangsúlyozta: amint az ukrán hadsereg befejezte a tíz hetes kiképzést, a tankok rendelkezésre fognak állni. A harckocsik Ukrajnába az ősz elején érkezhetnek meg, erősítették meg.

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gáspár
2023. május 17. 04:00
" Ob's stürmt oder Schneit, Ob die Sonne uns lacht "
MTom
2023. május 16. 16:49
Es persze Orban fasz orosz penzelese miatt megint az orszag szopik, amig az osszes szomszedunk az ukranoknak adja a levedlett fegyvereit es olcson kapja sot tamogatva az ujakat az amcsiktol addig puhes geci habzo szajjal vedi putyint.
Scio
2023. május 16. 11:06
Biztos szépen tudnak majd ezek is égni, miután elakadtak és kilőtték őket....
Türelem
2023. május 16. 10:59
Őszre érkezik meg hozzá az amerikai személyzet is, ugyanis az USA megelégelte, hogy geopolitikai érdekeiért sok ártatlan ukrán fiatal hal meg, az amerikai közvélemény ezt igazságtalannak találja, javasolják, hogy az amerikai emberek is vállaljanak véráldozatot a demokrácia védelmében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!