Fordulat! Nem is egyiptomiak, hanem egy szír és egy jordán társaság ment egymásnak a pesti plázában

2023. április 22. 12:45

A pénteki tömegverekedéssel hírbe hozott Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Szociális Egyesületének elnöke lapunknak cáfolta, hogy közük lett volna a tömegverekedéshez.

2023. április 22. 12:45
null
Sal Endre
Sal Endre

Megírtuk: verekedés történt pénteken a délelőtti órákban a Lurdy Házban. Arab családok támadtak egymásra, olyannyira, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint egy sérültet kórházba is kellett szállítani. A Blikk megkeresésére a BRFK közölte: „A helyszínre több járőr és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói érkeztek, akik három feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogtak.

Elszámoltatásuk folyamatban van. A többi verekedőt jelenleg is keresik a rendőrök. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt folytat nyomozást."

Az előzményekről annyit lehetett a Blikk szerint tudni, hogy csütörtök este ért véget a muszlimok egyik legnagyobb ünnepe, a ramadán. Az ünnep lezárásaként hirdetett közös imát a Lurdy Ház első emeletén található konferenciaterembe az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Szociális Egyesülete.

A bunyóról készült felvételt ITT lehet megnézni.

Csakhogy elmondása szerint a beszámolókat felháborodva olvasta az egyesület vezetője, Hany Badawy. A férfi lapunknak elmondta, nem is érti, hogyan keverhették bele őket abba a verekedésbe, amelyben tudomása szerint nem is vettek részt egyiptomi állampolgárok, hanem egy szír és egy jordán társaság került összetűzésbe.

Hany Badawy ügyvédhez fordult. Fotó: Facebook

Mint Badawy a Mandiner érdeklődésére elmondta, nekik két nappal korábban volt egy rendezvényük a Lurdy Házban, azt

a közös imát, amelyet az ominózus napon tartottak, nem ők rendezték, és a verekedéshez sem volt közük.

„Ehhez képest számtalan újság tényként hozta, hogy az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Szociális Egyesületének rendezvénye után történt a sajnálatos eset, sok helyen pedig az egyesületünk emblémája is megjelent” – kezdte a Mandinernek Hany Badawy.

A férfi nem titkolja, jogi lépéseket tesznek, hiszen egy olyan ügybe keverték bele az egyesületüket, amely rossz hírét kelti a közösségnek. „Tíz éve létezik Magyarországon az egyesületünk. Rendezvényeket szervezünk, kulturális találkozókat, s erősítjük a magyar és egyiptomi nép barátságát. Ehhez képest, egy verekedés miatt kerültünk be  – teljesen vétlenül – a hírebe. Sok egyiptomi barátom hívott fel és ők is felháborodtak, természetesen ezt nem hagyhatjuk annyiban!” – összegzett a szervezet vezetője.

Nyitókép: Lurdy Ház (Wikipédia)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LipcsiSzopato
2023. április 24. 10:22
NEm mindegy, hogy egyiptomi, vagy mi a faszom!?!?!?!?!? a müzlem nigger kecskebaszó az akkor is müzlem nigger kecskebaszó!!!!!
csulak
2023. április 23. 14:26
kiutasitani azonnal a verekedoket az Orszagbol !
koronaszepe
2023. április 23. 11:00
Akkor viszont Matolcsy a hibás! Nyilvánvaló, hogy a kiváltó ok a forint/euró/dollár árfolyam...
Nemkellnév
2023. április 23. 05:41
Ha nem egyiptomiak voltak-egyébként kit érdekel-, akkor hogy merészelte az újságíró leírni a hamis infót? Gyalázatos ez a gyakorlat és színvonaltalanság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!