Jönnek a férgek, a kukacok

2023. április 06. 16:01

Valahol, persze, nemcsak vicces, hanem szomorú is az egész.

2023. április 06. 16:01
null
Pilhál Tamás

„Eleink a jószágaiknak különb étket adtak, mint amivel korunk liberálisai minket etetnének.

»Az Agrártudományi Egyetemen már vizsgálják, hogy hogyan lehet rovarőrleményekkel sütni-főzni, és megalakult az első olyan magyar cég, amely takarmányozási céllal tenyészt és dolgoz fel fekete katonalegyet. A Grinsect üzemé­ben jelenleg napi 200 kilogramm katonalárvát tudnak előállítani, de idén megnyílik a nagyobb üzemük is, amelyben már napi három tonna élő lárva felnevelésére lesznek képesek« – zárul a Telex »tudományos« irománya. Napi három tonna – remek! Vagyis minden telexesnek jut napi egy kiló légylárva. Hogy is mondják? »Az vagy, amit megeszel.« Ha ez igaz, akkor Fábián Tomiék hamarosan zümmögni fognak.

»De te az orrodig se látsz, / Neked jó a McDonald’s, / Neked elég a Coca-Cola, / Te ugyanúgy tehetsz róla, / Hogy átb…sznak a reklámmal, / Ezzel az Amerika-lekvárral, / Ezzel a műanyag élettel, / Ahol annyi ember téved el« – üvölti a Tankcsapda. Így van ez. S azok, akik pár hete megkezdték a balatoni lángos elleni hergelést (»Juj, de drága lesz!«), ugyanazok most ártatlan képpel magyarázzák, miért papizzunk tizenkétezerért rovarőrleményt.

A történésekre a humorvilág is fölfigyelt. – Leszállhatunk már a Földre? – kérdezi egy földönkívüli a társát. Mire a válasz: – Nem, még túl korai. Jelenleg az időjárást próbálják megváltoztatni a bogarak fogyasztásával…

Valahol, persze, nemcsak vicces, hanem szomorú is az egész. Figyelni, hogyan múlik ki egy egykorvolt magas műveltségű civilizáció, hogyan ugrik fejest dalolva a reterátba. Szemlézni a napi őrültségeiket. Na, ma ki mondott nagyobb bolondságot? Von der Leyen, a német zoofílok, a holland zöldek, esetleg a 444? Vagy holtverseny lesz, mint általában? Hisz’ szegről-végről egy halmazt alkotnak. Való igaz, tizenöt-húsz éve is megesett sok bornírtság, de úgy rémlik, mintha könnyebb lett volna félreugrani előlük. Most viszont akármelyik fősodratú média csatornafedelét emeljük föl, egyből elsodor minket a hülyeségár.”

Nyitókép: Thierry Zoccolan / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 07. 13:37
Ez ismét csak olcsó hazudozás pilhál és meddő uszitás. A nébih most bukott le, hogy évek óta asszisztált, idén 3.5 millió, tonna gmo mérggel és más szarokkal szennyezett ukrán szemét hazai importjához, hazai és zsidók által uralt tárolóink csurig töltéséhez, a magyar termelök kisemmizéséhez. Majd elhiszem ezek után, hogy a rovar és féregszart nem engedik ránk ömleni? Nem hiszem el. Eddig is engedték, ezután is engedik. Aljas hazug gecik. Nem azt kell figyelni mit hazudnak, hanem azt, mit tesznek.
Kriszta67
2023. április 07. 12:11
Lárva mint takarmány, ezzel semmi baj nincs. Jobb mint amerikai GMO szója. A kapirgálós csirke is eszik lárvákat, férgeket.
Kormánypárti2
2023. április 07. 11:14
És arra van már forgatókönyv, hogy mi történik mondjuk ha elszabadul egy ilyen üzem több tonnányi "termelése"? Vagy hogy hogyan fogják megoldani rovarról emberre is terjedő kórokozók kiszűrését?
Gordon.
2023. április 07. 09:37
Megint egy "ellenság"-lejárató "cikk" ettől a Pilhál-figurától. Talált valamit, amit fel lehet (szerinte) használni további hangulatkeltésre, ellenségképzésre, megosztásra. Mert hogy a rovarok, meg férgek... Talán kötelező, Pilhál elvtárs? Amúgy magas biokémiai végzettsége és tudása folytán számára kristálytiszta a (nemlétező) különbség a rovarokból és más biológiai forrásokból származó fehérjék tápértéke között? És miért is zavarja, hogy állati táplálékknt hasznisítanák a rovarokból előállított fehérje anyagot? És egyáltalán, elgondolkodott azon, mennyivel előkelőbb elpusztított állatok tetemeinek a fogyasztása, ha az állat nem a rovarvilágból származik? De mindegy is, valójában nem ezekről van szó, hanem erről: " Na, ma ki mondott nagyobb bolondságot? Von der Leyen, a német zoofílok, a holland zöldek, esetleg a 444?" Hát igen, támadnak a marslakók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!