Karácsony: Budapest az ország szíve, ha ez leáll, akkor a tönkretételét kiötlő agy is elpusztul

2023. április 22. 21:11

A főpolgármester 2024-ig nem számít gazdasági javulásra, de úgy véli, az önkormányzati választáson a korábbinál is nagyobb arányban fognak győzni.

2023. április 22. 21:11
null

„Nem viszem harcba a várost, de megharcolok érte” – nyilatkozta a Népszavának adott interjújában Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, aki az utóbbi időben egyre több felületen panaszkodik, amiért a kormány nem juttat elegendő támogatást a főváros számára.

A szombat reggel közzétett interjúban a főpolgármester arról a túlélőprogramról beszélt, amelyet azután jelentett be, hogy 2023-ban már tavasszal kiürültek a fővárosi számlák. Karácsony elmondta, hogy az intézkedésekkel kapcsolatban már 14 éves kortól ki fogja kérni a budapestiek véleményét.

„Először azt a súlyos dilemmát osztjuk meg mindenkivel, hogy vagy felfüggesztjük a kormány finanszírozását és akkor biztosítani tudjuk a közszolgáltatásokat, vagy korlátozzuk ezeket. Ez elsősorban a közösségi közlekedést érintené, hiszen ez adja a kiadások javát. Ez nagyon jelentős korlátozásokkal járna” – osztotta meg elképzeléseit.

Kijelentette, hogy számára jelenleg nem számít tényezőnek a pártok közötti dominanciaharc, csak egy dolgot tart szem előtt: a budapestiek érdekét.

„A kormány Budapest-ellenes politikájára a Budapest-pártiság a válasz, ez pedig független attól, ki melyik párttal szimpatizál, elég, ha a várossal teszi. Hatalmas különbség van aközött, hogy háborúba visszük a budapestieket, vagy háborúba megyünk értük” – jelentette ki.

Hozzátette, az önkormányzati választásokig folyamatosan a fizetőképesség határán fog billegni a város. Ezt a problémát szerinte csak súlyos társadalmi veszteségek árán lehetne megoldani, amit a budapestieknek kéne megfizetniük.

„Nekem viszont az a dolgom, hogy megóvjam őket a kormányzati sarcok hatásaitól. Budapest nélkül Magyarország szegény és fejletlen ország. Itt termelődik meg a GDP 38 százaléka. De ennél többről van szó. Budapest az ország szíve, ha ez leáll, akkor a tönkretételét kiötlő agy is elpusztul” – tette hozzá.

Bevallotta, hogy 2024-ig nem számít semmilyen javulásra, ennek ellenére biztos benne, hogy az önkormányzati választásokat a korábbinál is nagyobb arányban fogják megnyerni.

„Egy magabiztos győzelem után sem leszünk barátok a kormánnyal, de túl kell végre lépni ezen a szánalmas játszmázáson, hogy a fontosabb dolgokkal, mint például Budapest versenyképességének javításával, hogy a lakhatási válság kezelésével vagy éppen a klíma adaptációval foglalkozhassunk” – fogalmazott Karácsony.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. április 24. 22:34
Budapest csak egy város, ugyan a legnagyobb, de nem Magyarország szive. Le kellene már számolni ezzel a szocialista szlogennel. Az emberek menekülnek a környező településekre. Élhetetlen közlekedési káosz az egész. Egyedül történelmi szépsége az ami még a felszínen tartja.
Igazszó
2023. április 24. 10:47
Judapest egy kommunista szarfészek. Minden fillér kár belé!
nickrivers
2023. április 24. 00:30
Mondja már meg valaki, ezeknek a kommunista ivadékoknak miért mindig a polgár szopatása jut eszükbe a saját maguk okozta válság megoldására. Mi a véreres faszért nem a 40 tanácsadót meg a többi ingyenélő faszkalapot bassza ki a félkegyelmű idióta? Miért a dolgozót szopatják aki munkába menne, hogy megkeresse a bolsevik idióta adóforintjait?
akkor ki
2023. április 23. 21:00
Tönkre tetted és tettétek Magyarország fővárosát tetvek! Alkesz készülünk feri, te kaligeli, a patkány meg a rút kurva! Börtönben a helyetek! El kell számolnotok a több milliárddal, amit Tarlós Úr hagyott rátok! Remélem hamarosan készül olyan törvény, hogy vidék is szavazhasson főpolgira, mivel Bp az ország fővárosa! Minden jogi akadályt el kell tüntetni ennek érdekében! Akkor visítsatok libsi neokomcsik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!