Hodász András a BBC-nek: az ördög a részletekben rejlik

2023. április 28. 06:53

Az egykori pap szerint a magyar kormány és a pápa álláspontja különbözik a háborút illetően.

2023. április 28. 06:53
null

Pénteken délelőtt 10 órakor száll le Ferenc pápa gépe a budapesti liszt Ferenc reptéren. Ez alkalomból a BBC péntek reggeli cikkében fontosnak tartotta hangsúlyozni: a pápa az ukrán háború miatt látogat Magyarországra, annak ellenére, hogy mindeddig ódzkodott hazánkba látogatni „Orbán Viktor miniszterelnök kemény migránsellenes álláspontja”.

A brit lapnak Hodász András korábbi katolikus pap – aki most baristaként bontogatja a szárnyait – is megszólal a pápa és Magyarország háborús álláspontjának kapcsolatáról.

Szerinte „az ördög a részletekben rejlik". Úgy látja, a pápa és a magyar kormány álláspontja nem teljesen fedi egymást.

„A magyar kormány békére szólít fel bármi áron. Azonnali tűzszünetet akarnak, amellyel megmaradhatnának a jelenleg meglévő frontvonalakat. Ez ellentétben áll a Szentatya szavaival, miszerint Oroszországnak vissza kell vonulnia a régi határokhoz. A pápa elismeri Ukrajna jogát saját területei megvédéséhez."

– állítja Hodász, aki a pápalátogatással kapcsolatban azt is elmondja, azok a közéleti szereplők, akik korábban elítélték a pápát migrációs álláspontja miatt most tárt karokkal fogadják.

– jegyezte meg.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. április 28. 13:30
ki ez a barom?
Szamóca bácsi
2023. április 28. 13:03
no, vajon hol lakik az ördög, Barista atya?
hakos
2023. április 28. 12:17
Ez a szerencsétlen inkább foglalkozzon a kávéfőzéssel, szellemi látókörének az talán még megfelel. Egyébként komolyan gondolja, hogy a pápa szerint százezreknek meg kellene halnia holmi zöld asztal mellett térképre rajzolt vonalakért?
sorostalanság
2023. április 28. 12:02
Szánalmas ez az ember. Szépen tönkrevágta az életét, ez aztán a karrier. Megérte? Kérek egy kávét...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!