A békéről beszélgetett Ferenc pápa az ukrán miniszterelnökkel

2023. április 27. 15:29

Denisz Smihal vatikáni látogatása során arra kérte a szentatyát, segítsen hazahozni az Oroszországba vitt ukrán gyerekeket.

2023. április 27. 15:29
null

A béke érdekében tett erőfeszítésekről, a humanitárius helyzetről és az ukrajnai egyházakról is szó volt Denisz Smihal ukrán kormányfő vatikáni látogatása során.

Ferenc pápa 30 perces audiencián fogadta az ukrán miniszterelnököt, aki többek között az ukrajnai háborúról készült fényképeket vitt ajándékba a szentatyának.

Denisz Smihal arra kérte Ferenc pápát, segítsen hazahozni a meghódított területekről Oroszországba deportált gyerekeket.

Ezt követően Pietro Parolin bíborossal, valamint a vatikáni külügyminiszterrel, Paul Richard Gallagher érsekkel is egyeztetett. Ennek a megbeszélésnek is az ukrajnai háború volt a fő témája, különös tekintettel az országban kialakult humanitárius helyzetre és a béke érdekében tett erőfeszítésekre. Továbbá beszéltek az Ukrajnában szolgáló egyházak helyzetéről is.

A találkozókat követő sajtótájékoztatón Smihal elmondta, többek között a békéről tárgyalt Ferenc pápával, és bejelentette, hogy meghívta az egyházfőt Kijevbe. Hangsúlyozta, ismertette a pápával Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervét, és arról egyeztetett az egyházfővel, hogy a Vatikán miként tud segítséget nyújtani a béketerv egyes pontjainak megvalósításában.

(MTI)

Nyitókép: Handout / VATICAN MEDIA / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZombikaFoskoma
2023. április 28. 08:23
Az ortodox Ukránia zsidó hadura a pápától lejmol tankokat. Annyira groteszk, hogy egy Gogol is csak pillogna.
tartarossz.blog
2023. április 28. 03:05
Fegyvereket kért a pápától is Zelenszkij.
Bell & Sebastian
2023. április 27. 23:25
Van összefüggés az ukrán duruzsolás és a magyar látogatás közt. Hogy pontosan micsoda, az majd kiderül. Mindenáron Orbántot akarják integrálni a saját elképzeléseikbe, ezért valószínűleg leadták a jellemrajzát a saját nézőpontjukból, bemószerolták. Várhatóan letérdel Ukrajna hamarosan, próbálják menteni a menthetőt. A nagy kérdés az, lesz-e beavatkozás, és mi benne a szerepünk?
Arthemys
2023. április 27. 21:03
Szerinted ezt akarja a fidesz? Ezt hol olvastad? A dollármédiában? És hiszel neki? Az azonnali tűzszünet alatt azt értik, hogy ne haljon meg több ártatlan ember, de a béketárgyalások egyáltalán nem azt jelentik, hogy a jelenlegi helyzet legyen a végleges! A Nyugat nem csak fegyverekkel támogathatja az ukránokat de a tárgyalásokon is kiállhatnak ukrajna érdekeikért, ami szerintem sokkal de sokkal hatékonyabb és nagyobb segítség, mint elhúzni a vérfürdőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!