Váratlan helyről kaphat kihívót a Wagner-csoport

2023. március 11. 17:22

Újabb magánhadsereget hozhatnak létre az oroszok.

2023. március 11. 17:22
null

Az Institute for the Study of War (ISW) jelentése rámutat arra, hogy Moszkva egy új zsoldosalakulatot készül bevetni a háborúban. Az amerikai szervezet információi szerint az orosz olajvállalat, a Gazprom segítségével hoznák létre az alakulatot. A Kreml-nek erre minden bizonnyal azért van szüksége, hogy egy szorosabb pórázon lévő elit alakulat harcoljon a kötelékükben. 

Úgy tudni, hogy a Gazprom havi 400 ezer rubelt, bő másfélmillió forintot ajánl azoknak, akik hajlandóak az oroszok oldalán harcolni. A jelentések szerint a kezdeti toborzás Donyeck városában kiemelkedően sikeres volt. Ez a pénzösszeg kétszerese annak, mint amit a Wagner-csoport fizet az embereinek. 

Az orosz kormány február elején engedte a Gazpromnak, hogy magán biztonsági szervezetet toborozzon, ám akkor csak arról volt szó, hogy az orosz energetikai infrastruktúrát kell megvédeni. 

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bobi64
2023. március 12. 10:11
Institute for the Study of War = ez az igazság forrása szabad fordításban? bedobtak valami félinformációt.
kaffogó hebrencs
2023. március 12. 07:36
Helyes, a a verseny jót tesz az innovációnak.
Oliver89
2023. március 11. 22:46
a versenyhelyzetnek altalaban jo hatasa szokott lenni, barmirol is van szo
Ente
2023. március 11. 21:23
Ez annyira "szép" lenne, hogy a nyugat pitbullját az egész nátó, ejús doppinggal orosz "magánhadseregek" vernék le. Orwell tökéletesített társadalmait (nyugat) egy sci-fi ponyva képzelet lőnné szét, amelyik még mindig közelebb van a valósághoz, mint a liberálfasiszta globalista elit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!