Breaking: Vlagyimir Putyin a Krímbe látogatott

2023. március 18. 15:50

Először jelent meg háborús övezetben az orosz elnök a háború kitörése óta.

2023. március 18. 15:50
null

A Guardian arról ír, hogy Vlagyimir Putyin a Krím-félszigetre látogatott szombaton:

annak alkalmából, hogy immár kilenc éve az annektálásnak.

Az orosz állami szóvivő korábban jelezte, hogy Putyin orosz elnök a Krímbe látogat, hogy megemlékezést tartson a félsziget Ukrajnától való elcsatolásának kilencedik évfordulója alkalmából. Az orosz elnök látogatásáról az orosz állami tévé mutatott felvételeket, a látogatásról részleteket későbbre ígértek.

A TASZSZ hírügynökség korábban Szergej Akszjonovot, a Krím oroszpárti kormányzóját idézte: szerinte Volodimir Zelenszkij elnök hamis ábrándokat ébreszt az ukrán emberekben, Akszjonov szerint ugyanis Ukrajnának nincs esélye a Krím visszafoglalására, miután a félszigeten kiépült a szükséges védelmi infrastruktúra. A területi vezető úgy fogalmazott, hogy az ukrán államfő becsapja honfitársait.

Az Index megírta: az orosz elnök a háború kezdete óta

még egyszer sem látogatott olyan területre, amelyet közvetlenül érintettek a harci cselekmények.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az utóbbi szűk egy évben többször is megígérte, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat a Donbászba, de konkrét időpontot azóta sem tűztek ki erre, írják.

Közben a Twitterről egy videó a látogatásról:

 

Nyitókép: Kadétok az ukrajnai Krím annektálása kilencedik évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségen Jaltában 2023. március 18-án. A háttérben Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló transzparens, a felirat jelentése: Oroszország nem indít háborúkat, hanem befejezi azokat. MTI/AP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. március 19. 06:51
PUTYIN UGYAN NEM HIBÁTLAN, DE GYARLÓSÁGÁBAN IS 10 X NORMÁLISABB ÉS EMBERIBB ÁLLAMVEZETŐ, MINT ZELENSZKIJ. ÉS EZT A TÉNYT TUDJÁK-LÁTJÁK-TAPASZTALJÁK NEMCSAK AZ OROSZ,HANEM AZ UKRÁN ÉS MÁS NEMZETISÉGŰ VÁLASZTÓPOLGÁROK IS. UGYHOGY ZSÉ LESHETI A KULCSLYUKON AZT, HOGY A "NÉP"--AZ ISTENADTA NÉP--UGYAN,MIKOR IS ÁLL MELLÉ.MÁR HA EGYÁLTALÁN VALAHA IS MELLÉ ÁLL....
barany
2023. március 18. 17:49
A Krím ősi orosz föld. Egy viszonylag rövid időszakban, Hruscsov elkapkodott döntése miatt, volt Ukrajna része. Az oroszok visszavették, ami az övék volt.
hátakkor
2023. március 18. 17:32
Krímben még tart a háború?
káli
2023. március 18. 17:21
Na miér bréking? Vagy elszaladtatok a faszát szopni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!