Nancy Pelosi szerint Trumpnak is joga van bizonyítani ártatlanságát

2023. március 31. 16:31

A politikus hozzátette, reméli, hogy tiszteletben fogja tartani azt a rendszert, amely megadja neki ezt a jogot.

2023. március 31. 16:31
null

Az Egyesült Államok képviselőházának korábbi elnöke Twitter-bejegyzésében azt írta, senki sem áll a törvények felett, és mindenkit megillet a tárgyalás joga, hogy bizonyítsa az ártatlanságát. Pelosi ezzel arra reagált, hogy egy hallgatási ügyben vádat emeltek Donald Trump korábbi amerikai elnök ellen.

„Remélhetőleg a volt elnök tiszteletben fogja tartani azt a rendszert, amely megadja neki ezt a jogot” – írta Pelosi a Twitteren pénteken. 

Pelosi mellett több más vezető demokrata politikus is reagált az ügyészség bejelentésére.

A Szenátusban többséget adó demokratákat vezető Chuck Schumer szenátor szerint Donald Trumpra ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint minden amerikai állampolgárra.

„Nem szabad, hogy bármilyen külső politikai befolyás vagy megfélemlítés történjen az ügyben.

Arra bátorítom Trump elnök kritikusait és támogatóit egyaránt, hogy a törvényeknek megfelelően hagyják békésen lefolytatni az eljárást”

– mondta Schumer.

A képviselőházi demokraták vezetője, Hakeem Jeffries a Twitter-oldalán azt írta, hogy a volt elnök vád alá helyezése súlyos pillanat az amerikai nemzet számára, és a jogállamiság a demokrácia központi eleme, amelyet félelem nélkül és politikai befolyástól mentesen kell alkalmazni.

(MTI) 

Rendkívüli: vádat emeltek Donald Trump ellen New Yorkban

Donald Trump ellen vádat emeltek New Yorkban - írta a The New York Times. A lap felhívta arra a figyelmet, hogy így Trump lesz az első olyan (volt) amerikai elnök, aki ellen büntetőeljárás indul. Az ügyészek felvették a kapcsolatot Trump ügyvédjével, hogy koordinálják a manhattani hatóságoknak való átadását - ismertette a lap.

Nyitókép: NICHOLAS KAMM / AFP 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2023. április 02. 04:01
-i
kozmosz
2023. április 02. 03:58
Pelosonak is a kurva anyját ezzel a us.-ukrán zászló kitűzővel.
LancelotDuLac
2023. április 02. 03:51
Trump úgy járt mint Jakab xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
masikhozzaszolo
2023. április 01. 18:14
A felnőttfilmes mutassa meg előbb az ártatlanságát! Mindenkinek joga van látni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!