Török földrengés: kitüntetést kaptak a mentésben részt vevők

2023. március 01. 21:01

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán adta át a kitüntetéseket.

2023. március 01. 21:01
null

Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy a mentőcsapatok örökre a magyar emberek emlékezetében maradnak mint hősök. A politikus beszédében elmondta, hogy egy ilyen küldetés nem kockázatmentes, az élet és a halál mezsgyéjén lévő emberek mentése fizikailag és lelkileg is megterhelő lehetett az érintettek elmondása alapján.

– emelte ki Rétvári Bence.

A kitüntetettek között volt a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságához tartozó Hunor mentőcsoport több dolgozója mellett a Terrorelhárítási Központ több szakembere is. A tárca tájékoztatása szerint Pintér Sándor belügyminiszter a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát adományozta 66 szakembernek.

A közlés szerint az ünnepségen Rétvári Bence felidézte: a február 6-án történt földrengésben Törökországban és Szíriában a halottak száma meghaladta az 50 ezret és csak Törökországban a sebesültek száma is 100 ezer feletti. Emlékeztetett: a sűrűn lakott területen bekövetkezett 7,6-os erősségű katasztrófa hírére a világ minden tájáról igyekeztek segítséget nyújtani Törökországnak.

Rétvári Bence szerint mindenki megtanulta a Hunor Mentőszervezet nevét, Magyarország hivatalos mentőcsapatában 44 hivatásos tűzoltó, 6 mentőtiszt, utazott ki, amit kiegészített a Magyar Honvédség 5 fős orvoscsoportja, valamint nem sokkal később csatlakozott hozzájuk a Terrorelhárítási Központ 9 egészségügyi dolgozója, 7 alpintechnikai és műszaki szakembere.

– fogalmazott az államtitkár, rámutatva, hogy nem volt kockázatmentes a munkájuk.

(MTI) 

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sky82
2023. március 02. 06:58
Nagyon megérdemelten kapták, ne irígykedjen senki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!