Szlovák lap: Orbán Viktor hozzáállását a szlovákok pozitív példának tartják

2023. március 09. 16:25

A Hlavné správy szerint a szlovák lakosság nagy része Magyarország háborús álláspontjával ért egyet.

2023. március 09. 16:25
null

A szlovák lap hosszas cikkben foglalkozik azzal, hogy Jaroslav Nad ideiglenesen megbízott szlovák védelmi miniszter egy nyilvános vitán olyan információt tett közzé, miszerint Magyarország az ukrajnai fegyveres konfliktusban deklarált „katonai semlegessége” ellenére titokban ukrán katonákat képez ki.

Szavai szó szerint vihart kavartak Magyarországon: a magyar honvédelmi minisztérium reagált a szlovák védelmi miniszter által közzétett információkra.

Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében segítünk a bajba jutott és segítségre szoruló embereken. Ennek szellemében segítettünk a sebesült ukrán katonák kórházi ellátásában. A magyar fegyveres erők emellett ukrán katonai egészségügyi személyzetet képeznek ki humanitárius célokból” – közölte a honvédelmi minisztérium.

Ezzel kapcsolatban Hlavné správy arról írt, hogy

Magyarország hozzáállása az ukrajnai fegyveres konfliktushoz kivívta a szlovákok szimpátiáját.

A szlovák lap kijelentette, a békéért és Szlovákia semlegességéért szervezett felvonulások azt mutatják, hogy a lakosság jelentős része a jelenlegi ideiglenesen kinevezett kormányéval ellentétes álláspontot képvisel az ukrajnai fegyveres konfliktusról.

– írták.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2023. március 09. 20:19
Ilyen kormányt választottatok. Ja hogy nem választotta meg senki!?! Akkor mintademokrácia...
konfucius
2023. március 09. 19:47
Puff neki! Még a tót atyafiak is. A határ Magyarország és Szlovákia között tehát ismét nem a Duna vonalában, hanem a pozsonyi parlament/kormány épületének kerítésénél húzódik.
fatman
2023. március 09. 18:34
hát, jusson majd ez eszükbe a választásokon is... és jó helyre húzzák az x-et!
nempolitizálok
2023. március 09. 17:55
Nem csak a szlovákok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!