ISW: Ukrajna csapatkivonást hajt végre Bahmutban

2023. március 06. 07:09

Az Institute for the Study of War elemzése arra is rámutat, miért vonulnak vissza az ukránok.

2023. március 06. 07:09
null

Az Institute for the Study of War arról ír legújabb elemzésében, hogy az ukrán hadsereg vezetői a csapatok korlátozott és ellenőrzött taktikai kivonásáról döntött Bahmutban, mivel a város északkeleti részén megsemmisült a folyón átvezető vasúti híd. Szerintük ugyanakkor túl korai lenne azt állítani, hogy az ukránok Bahmut végleges elhagyásáról döntöttek volna.

Hangsúlyozzák: az orosz bloggerek is csökkentették várakozásaikat az orosz erők további offenzívákra való képességével kapcsolatban. Ha az orosz erőknek sikerülne biztosítaniuk Bakhmutot, akkor megkísérelhetnének újabb előrenyomulást Kosztyantyinivka vagy Szlovjanszk, vagy mindkettő település felé, de szerintük személyi és felszerelési korlátokkal küzdenének.

***

***

Nyitókép: Anatolii Stepanov / AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX - Terminátor
2023. március 06. 13:51
De azért visszaverték a támadást? Bahmut ezzel kvázi elesett, és ha már ott sem képesek tartani magukat akkor az utóvédharcok csak nehezebbek lesznek, ők pedig hadi technika ide, vagy oda? Nem lesznek többen.
Tomica8
2023. március 06. 13:01
Mert igazuk volt a briteknek? Nevetségesek. Az oroszok lehet, hogy túloznak, de közelebb vannak a valósághoz, ezt ne vitassuk el. Ha nem ma, akkor holnap lesz úgy, ahogy mondják. Az ukránok pont fordítva. Amit ma tagadnak, az holnapra igaz lesz. Lásd Soledar eleste.
remi
2023. március 06. 12:08
A valódi valóságban erős tűz alatt, erdei meg határi utakon próbálnak kimenekülni a hoholok a városból, nagy veszteségekkel: "Ukrainian 46th brigade having a laugh at "The Painter" (The Ukrainian politicians lying about events and painting a better picture) 1. Bakhmut is under control. 2. We are not going anywhere. 3. All roads from Bakhmut are under our control. 4. Three roads from Bakhmut are under our control. 4. Two roads from Bakhmut are under our control. 5. One road is under our control. 6. The only road from Bakhmut is under constant orcish fire control. 7. Units are leaving Bakhmut by the only possible road under constant enemy fire and with heavy losses. You are here 8. The painter: "What happened?".
Phm045
2023. március 06. 10:42
Bahmut nagyon nehéz eset. Nehezebb, mint az Azovsthal volt. Azon a területen nagyon komoly védegységek épültek, mert egy logisztikai csomópont, mindkét fél számára értékes. Tehát nagyon komolyan védik az ukránok. Honvédelem szempontjából messzemenően jogosan. (Politikáról itt most ne beszéljünk.) A helyzetet tovább bonyolítja, hogy azon a területen hatalmas sóbányák vannak, komoly, nagyméretü alagútrendszerrel, nelynek katonai célú felhasználása, kifejlesztése megtörtént. Itt még az elszeparálás is csak nagyon hosszú idő alatt hozhat eredményt, ha egyáltalán hozhat. Tehát ebbe az alagútrendszerbe be kell hatolni az oroszoknak, ha el akarják figlalni. Na az nem lesz hagyományos eszközökkel egyszerű. Csak, hogy érzékelje akinek nincs ilyetén infója, ezekve az alagutakba méretükből adódóan tankkak be lehet nenni. A többit mindenki fantáziájára bízom..............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!