Bahmut lángokban: visszaverték az oroszok támadását az ukránok

2023. március 02. 19:44

Eltaláltak egy orosz lőszerraktárt az akció közben.

2023. március 02. 19:44
null

Az ukrán fegyveres erők Donyeck megyében visszaverték az orosz csapatok Bahmut elleni támadásait, és eltaláltak egy orosz lőszerraktárt - számolt be csütörtök esti helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

A közlemény szerint az ukrán légierő 13 csapást mért az orosz erők személyi állományának és katonai felszereléseinek koncentrációs területeire, az ukrán rakétacsapatok és tüzérségi egységek pedig egy orosz lőszerraktárt találtak el. A vezérkar nem közölte, hogy pontosan hol mért csapást az ukrán hadsereg.

A kijevi katonai vezetés hozzáfűzte, hogy a nap folyamán az orosz erők 24 légicsapást mértek az ukrán katonák állásaira és három rakétacsapást indítottak a Donyeck megyei Csasziv Jar, valamint Zaporizzsja városra.

– tette hozzá a vezérkar további részletek közlése nélkül.

A dél-ukrajnai Herszon megye ügyészi hivatala arról adott hírt, hogy csütörtökön az orosz erők a régióban lévő Beriszlav térségében - az előzetes információk szerint drónokkal – csapást mértek humanitárius segélyért sorban álló emberekre, akik közül kilencen sérültek meg, köztük egy gyermek. Az ügyészség az incidenst a nemzetközi humanitárius jog megsértésének minősítette.

(MTI)

Nyitókép: AFPTV / AFP

Összesen 261 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2023. március 03. 14:21
Hősök.
lofejazagyban
2023. március 03. 11:50
ez olyan, mint amikor azt mondogattátok, hogy az orosz gdp a spanyollal egyenlő, tehát Oroszorzság nem komoly játékos. Ezt a gdp dolgot el kellene felejtenie komoly embereknek. Hiába magas Németország gdp-je, ha egy náthától sem, főleg nem egy katoani fenyegetéstől nem tudja megvédeni magát. (Most derül ki, hgy nem tudnak elegendő fegyvert gyártani, mert a nehézipart kiszervezték Knába és otthon nincs fegyvergyártási kapacitás. Kenhetik a hajukra a magas gdp-t.)
Sicario81
2023. március 03. 10:05
Basszus az ilyen cikkeknél hogy nem tűnik fel azoknak akik átveszik hogy korábban drónfelvételen az látszott hogy rommá lőtték a várost. Most meg írják ukrán hírszerzőkre hivatkozva hogy gyerekek is megsérültek meg civil halottak vannak. Hol ?
lofejazagyban
2023. március 03. 08:32
tegnap az ukránok elrendelték Bahmut részleges kiürítését - állítólag. ha így van az a sikerük jele?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!