Zelenszkij pártja egy katonát akar védelmi miniszternek

2023. február 12. 15:20

Ehhez törvénymódosítást is javasol a Nép Szolgája párt.

2023. február 12. 15:20
null

A parlamenti többséget alkotó, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mögött álló Nép Szolgája párt frakciója olyan törvénymódosításokat készített elő, amelyek lehetővé teszik, hogy hadiállapot idején katonát nevezzenek ki védelmi miniszternek – mondta el Marjana Bezuhla, a nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottság alelnöke vasárnap az Ukrajinszka Pravda hírportálnak.

A politikus szavai szerint az egyik tervezetük szerint ez csak a hadiállapot idejére vonatkozna.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztetett arra, hogy a napokban olyan információk láttak napvilágot, amelyek szerint leválthatják Olekszij Reznyikov védelmi minisztert – akinek más kormányzati tisztséget ajánlanak fel –, a helyére pedig

Kirilo Budanov dandártábornokot, a védelmi tárca hírszerzési főigazgatóságának vezetőjét neveznék ki.

Azonban 2018 óta az ukrán jogszabályok szerint csak civil lehet védelmi miniszter, de civilnek számítanak a már leszerelt, korábbi katonák is – fejtette ki a hírportál.

***

(MTI)

Nyitókép: Sergei Supinsky / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. február 13. 14:35
Van benne ráció. Hadügyminiszternek nem fiatal zsenge leányzókat vagy idősebb úri asszonyokat kell választani katonai ismeretek hiányában. Egészségügyi miniszternek nem politológust, kultuszminiszternek nem ingatlanost, agrárminiszternek nem pszichológust, külügyminiszternek nem egykori TSZ-elnököt tanácsos választani. The right man/woman in the right place.
soma100
2023. február 13. 10:23
"Ha valaki csak a kalapácsot ismeri, mindent szegnek néz!" Egy katona, csak katonai megoldást ismer, kivéve ha ismeri Szun-ce tanításait, ami azt mondja, hogy az a legjobb háború, amit nem vívunk meg!
Paskai
2023. február 13. 08:48
"Zelenszkij pártja egy katonát akar védelmi miniszternek+ Micsoda skandallum. És nem egy ötvenes esztéta hölgyet?
Csubszi
2023. február 12. 17:29
Ha haladár lenne, akkor egy civil kvótanőt tenne meg védelmi miniszternek, ahogy több nyugati államban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!