Oroszország átfogó támadásra készül az ukránok szerint

2023. február 02. 06:44

Olekszij Reznyikov szerint Moszkva több ezer katonát gyűjtött össze, és „megpróbálhat valamit” a tavalyi kezdeti invázió évfordulóján.

2023. február 02. 06:44
null

Ahogy arról a Mandiner korábban már beszámolt, nem elképzelhetetlen, hogy Oroszország széles körű szárazföldi offenzívát indít az új év elején. „Nincs kétségem afelől, hogy újra megpróbálkoznak Kijev lerohanásával” – ezt még decemberben nyilatkozta Zaluzsnij tábornok, az ukrán fegyveres erők vezetője.

Az ukrán védelmi miniszter szerint Oroszország február 24-i offenzívát tervez – értesített csütörtökön az új hírről a BBC. Ukrajna védelmi minisztere szerint Oroszország új nagyszabású offenzívára készül, és figyelmeztetett, hogy az akár már február 24-én megkezdődhet.

A lap arról is tájékoztatott, hogy legutóbb mit nyilatkozott a háború kapcsán az ukrán elnök: „Az orosz terrorizmust csak úgy lehet megállítani, ha legyőzzük” – írta Volodimir Zelenszkij a közösségi médiában a támadásról. „Tankokkal. Vadászgépekkel. Nagy hatótávolságú rakétákkal.”

A legújabb nyugati támogatások

A lap azt is tudatta, hogy a háború kapcsán Ukrajna a közelmúltban megújította a vadászgépek iránti kérelmét, hogy segítsen megvédeni magát a légitámadásoktól, miután

Németország, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság beleegyezett, hogy harckocsikat küld nekik.

Olekszij Reznyikov szerint az ukrán parancsnokok igyekeznek „stabilizálni a frontot és felkészülni az ellentámadásra” az állítólagos orosz előrenyomulás előtt. „Hiszek abban, hogy 2023 a katonai győzelem éve lehet” – nyilatkozta.

***

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. február 06. 09:21
Támadnak az oroszok, most már már biztosan támadnak, de majd holnap biztosan, vagyis majd holnapután, de lehet, hogy később. Ühüm. És közben milyen jókat lehet lopni! : )
Gögl
2023. február 02. 09:37
Szerintem is átfogó támadás lesz. Elképzelhető, hogy Fehéroroszországból indítanak csapásmérést a lengyel, szlovák, magyar, román határ mentén, 200 km-re keletre kibővítve. Elzárják a nyugat felől érkező utánpótlást, kétfrontos háborúra kényszerítik az ukrán-amerikai hadsereget iszonyatos hosszú frontszakasszal, jól beszaratják a lengyeleket és főleg a románokat (nem kizárt, hogy azonnal átállnak, a lengyeleket meg megsegítik a németek, csak kivonulni nem fognak onnan többet) mi, meg a szlovákok már úgyis be vagyunk szarva, és dűlőre viszik ezzel, beszáll-e a nyugat a háborúba, vagy nem. A tippem: nem.
MZ/X
2023. február 02. 09:31
Dehát nem úgy volt, hogy az ukik épp most foglalják vissza a Krímet...?
Timike78
2023. február 02. 08:48
"BREAKING NEWS" - 12 Bundeswehr katona sérült meg miközben a Pumával gyakorlatoztak. A Puma az a gyalogsági harcjármű, amely a magyarországon is gyártandó "LYNX"-el vagy "hiúz"-zal nagyon hasonló, a hiúz kvázi a puma exportváltozata. A Puma nemrégiben azzal került be a hírrekbe, hogy tömegesen mondott csődöt. A jelenlegi baleset is vélhetően nem a katonák hozzá nem értése miatt történt, az esetet még kivizsgálják. Meglátjuk mi szivárog Magyarországra ebből be...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!