Offenzíva készül: az oroszok megpróbálkozhatnak Kijev lerohanásával

2022. december 16. 11:00

Eközben már úton vannak a rakéták, az elsők becsapódtak az ukrán főváros területén.

2022. december 16. 11:00
null

Az ukrán katonai hírszerzés információi szerint Oroszország a közelmúltbeli katonai kudarcai ellenére széles körű szárazföldi offenzívát tervez az új év elejére. Az offenzíva a keleti Donbász régióban, délen, vagy akár Kijev felé is megindulhat – írta meg a BBC pénteken.

„Az oroszok újabb 200 ezer katonát vezényelhetnek Ukrajnába.

Nincs kétségem afelől, hogy újra megpróbálkoznak Kijev lerohanásával” – nyilatkozta nemrég Zaluzsnij tábornok, az ukrán fegyveres erők vezetője. A tábornok szerint bármelyik irányból lehet számítani az orosz támadásra.

A BBC hozzátette, hogy még több ukrán katonát fog kiképezni az Egyesült Államok, valamint a szövetségesei. Az eddig kiképzett 15 000 katonára támaszkodva szeretnének havonta további 500 harcost felkészíteni.

Legújabb pénteki háborús fejlemények

A riasztások térképe szerint december 16-án reggel egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el. Vitalij Kim, a dél-ukrajnai Mikolajiv régió kormányzója figyelmeztetett, hogy közelednek az orosz rakéták, emiatt senki ne hagyja figyelmen kívül a riasztást – írta meg az Unian

Kim a későbbiek során még azt is hozzátette, hogy várhatóan körülbelül hatvan orosz rakéta csapódhat be. A rakétacsapás veszélye miatt sürgősségi áramszünetet vezettek be több régióban is.

Legújabb fejlemények szerint robbanások történtek Kijev Desznyanszkij és Dnyeprovszkij kerületében

– írta meg Vitalij Klicsko kijevi polgármester közlését az orosz média.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2022. december 16. 18:08
helyes,ne aprózzák el...elég ha porig rombolják...
Belakiss
2022. december 16. 17:52
És mandi fideszesei ennek örülnek. Pontosan ennyire örültek Hitlernek 42-ben Magyarországon.
flesh ripper
2022. december 16. 16:44
...havonta további 500 harcost felkészíteni. Tyúkmellű, karikalábú, lúdtalpú, gyíkvállú, tizenkét dioptriás, púpos, törpenövésű, nyáladzó, beszaró hadfiak, egy hónapos kiképzés után. Olvasom az 1 db. USA deszantzászlóalj veteránjai képeznék ki őket? Mire? Vagy nézzük az 5 db. tengerészgyalogos-ezred újoncainak kiképzési időtartamát-módját, a toborzás utáni szelekciót, a szerződés utáni, a kiképzés közbeni kiszórást... Havonta 500?
Namond
2022. december 16. 16:27
Nem hiszek Kijev elleni orosz támadásban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!