Klicsko: A NOB elárulta az olimpiai eszmét

2023. február 15. 12:33

A korábbi bokszoló szerint az orosz és fehérorosz sportolók visszaengedése a nemzetközi porondra helytelen politika.

2023. február 15. 12:33
null

Volodimir Klicsko korábbi nehézsúlyú profi világbajnok ökölvívó az olimpiai eszme elárulásával vádolta meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB) és annak német elnökét, Thomas Bachot. Az ukrán sportember a Sport Bild szerdai számában úgy nyilatkozott, hogy az orosz és fehérorosz sportolók visszaengedése a nemzetközi porondra helytelen politika.

– fogalmazott Klicsko.

Hozzátette: a német sportdiplomata nem engedheti meg, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök propagandaként használja az olimpián szereplő orosz sportolókat.

– szólított fel Klicsko.

A NOB vizsgálja annak a lehetőségét, hogy visszaengedi az orosz és fehérorosz sportolókat a nemzetközi versenyekre, feltéve, hogy nem sértik meg az Olimpiai Chartát és nem támogatják aktívan az ukrajnai háborút. Klicsko ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a sportolók az országukat és annak politikáját is képviselik, néhányan közülük háborúpártiak.

– fogalmazott.

A 46 éves Klicsko egyúttal aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy ha az oroszok és fehéroroszok ott lehetnek a jövő évi, párizsi ötkarikás játékokon, akkor Ukrajna bojkottálhatja az eseményt.

Testvére, Vitalij Klicsko, Kijev főpolgármestere hétfőn kijelentette: az orosz sportolóknak nyilvánosan állást kell foglalniuk az ukrajnai háború ellen, ha azt akarják, hogy részt vehessenek a 2024-es, párizsi olimpián.

(MTI) 

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2023. február 16. 20:29
Az olimpia eszméjét az árulta el,aki belevitte a politikát. Uff!
Wendriner
2023. február 16. 15:42
A 2 Klicsko elárulta az olimpiai eszmét.
5m007h 0p3ra70r
2023. február 16. 01:44
"Ez őrület. Ma az oroszok a civilek elleni bűncselekmények olimpiai bajnokai." Dobogón még az ezüstérmes ukrajna.
Ehetős Odó
2023. február 15. 19:52
Ezt már hülyére verték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!