Lelőtték az ukránok legjobb pilótáját, aki 600 oroszt ölhetett meg

2023. február 23. 07:08

A Kyiv Independent szerint miután rakétatalálat érte a gépét, sikerült elérnie, hogy ne a lakóépületekre zuhanjon rá, viszont így már nem tudott katapultálni a 24 éves pilóta.

2023. február 23. 07:08
null

Donyecki területen végrehajtott harci bevetésen halt meg a kitüntetett vadászpilóta – írta meg a Kyiv Independent. Mint írták, „a jó kedélyű ukrán vadászpilóta, Danylo Muraszko január 27-én rosszkedvű volt. Napok óta nem volt bevetésen, ami mindig rossz hangulatba hozta. Észrevéve Murashko lelkiállapotát, parancsnoka, Rostyslav Lazarenko alezredes úgy döntött, hogy a 24 éves Murashko csatlakozhat hozzá egy harci bevetésre”.

A bevetés során a lap szerint eltalálta egy orosz vadászgép rakétája Murashko gépét, aki megpróbálta azt arrébb kormányozni, hogy ne lakóházakra essen.

– ezek voltak az utolsó szavak, amelyeket Lazarenko Murashkótól hallott a Kyiv Independent szerint. Murashko felesége, a 20 éves Daria Murashko azt nyilatkozta, hogy „soha nem bocsátaná meg magának, ha valaki miatta halna meg, pedig megmenthette volna őket”.

A dandár szerint Murasko háború 2022. február 24-i kezdete óta 141 bevetésen vett részt. Küldetései során közel 600 orosz katonát ölt meg, és több mint 80 katonai gépkocsit, mintegy 70 orosz páncélozott járművet és 30 üzemanyagtartályt semmisített meg.

Nyitókép: The Kyiv Independent/Daria Murashko

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. február 27. 10:22
Ő ettől hős. Ha a ruszki teszi, akkor tömeggyilkos.
fonak
2023. február 25. 00:12
Ez semmi Hans-Ulrich Rudelhez képest: A hadtörténelem legeredményesebb csatarepülőgép-pilótája összesen 1000 katonai járművet, 150 tüzérségi egységet, 519 ellenséges harckocsit, 70 partraszálló járművet és 9 vadászgépet pusztított el, de az ő nevéhez fűződik a Marat csatahajó, illetve két másik haditengerészeti hajó (egy cirkáló és egy romboló) elsüllyesztése is, miközben 30 Stukát lőttek ki alóla. Rudel egymagában olyan súlyos károkat okozott a Vörös Hadsereg számára, hogy Sztálin példátlanul nagy összegű, 100 000 rubeles vérdíjat tűzött ki a fejére, a pilóta mégis túlélte a világháborút. Hans-Ulrich Rudel 1982-ben hunyt el Nyugat-Németországban. Földi maradványait Dornhausen temetőjében helyezték végső nyugalomra. „Csak azok az elveszett emberek, akik feladják saját magukat.”, mondta egykoron a pilóta, aki sohasem adta fel nézeteit: haláláig Adolf Hitler megrögzött híve maradt. Megkapta a Vaskereszt Lovagkeresztje arany tölgyfalombokkal, kardokkal és gyémántokkal kitüntetést, amit neki kellett alapítani, mert már minden kitüntetést megkapott.
Martell 2
2023. február 24. 00:28
Szerintem 6 millió oroszt ölt meg, csak szerények az ukránok.
lbs0420
2023. február 24. 00:11
Olvasgatva az ukrán pilóta halálához beírtakat - megdöbbentem! Egyes sutyerákok még élcelődni is nem átallanak a a híren! Ezeknek az élcelődőknek a legnagyobb rész, még egy papírrepülőgépet sem lenne képes összehajtogatni! És nyilván katonák sem voltak - jelentős részük valószínűleg amúgy sem lenne alkalmas rá! A pilóták az egész világon - még ha ellenséges oldalakon állnak egymással szemben és egymás ellen is hajtják végre a bevetéseiket - egy társadalomba tartoznak! Mint ahogy a katonák is! Aki a halálukon élcelődik az egy ócska ember jellegű biológiai veszélyes hulladék! Nem véletlen, hogy minden - civilizált - országban gondozzák az ellenség sírjait függetlenül azon, hogy melyik oldalon harcolva estek el! És a cikkből kiderül az is,hogy egy hőstette hajtott végre azzal is,hogy sikerült a lakott területről kirepülve óvni a lakosságot a repülőgéptől, nehogy rájuk zúduljon a sok tonnányi fémanyag, meg a gépüzemanyaga, amely nehezen oltható tüzet okoz! Ez egyébként minden pilóta - hajózó tízparancsolatának a legfontosabb pontja! Ezért ítélem el a legnagyobb mértékben a híren jó pofizókat, róluk Tamási Áron felejthetetlen mondata jut az eszembe: "Aki embernek hitvány,az magyarnak alkalmatlan!" Ezek senkiháziak, akiknek csupán a magyar légtérből lenézve csupán - térkép e táj - a tragikus sorsú nagyszerű költővel Radnóti Miklóssal élve!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!