Transzparens: a Magyar Hanghoz is jutott Soros alapítványának pénzéből

2023. február 28. 11:24

Az alapítvány külföldi forrásokra bukkant, a lap szerint azonban ők nem kaptak támogatást a Nyílt Társadalom Alapítványtól.

2023. február 28. 11:24
null

A Magyar Hang hetilap gyakran hangoztatja, hogy kizárólag olvasói támogatásokból és a lapeladásokból tartja fenn magát, a Transzparens Újságírásért Alapítvány média monitoring programja során  azonban bizonyítékot találtak arra, hogy a Soros érdekeltségébe tartozó Nyílt Társadalom Alapítvány is támogatta már a lap megjelenését – olvasható a Transzparens Újságírásért Alapítvány oldalán.

Mint írják, úgynevezett monitorozási programjuk során korábban már bizonyítékot találtak arra, hogy az Európai Parlament szocialista frakciója célzott hirdetésekkel támogatja a Nyugati Fényt és a 24.hu-t is, majd elemzőik „felfigyeltek a Magyar Hang, az Átlátszó és a Nyílt Társadalom Alapítvány kapcsolatára”.

A Transzparens vizsgálódásai során rábukkantak a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) egy még 2020-ban indult projektjére, melynek keretében az Átlátszó oknyomozó portál arra kapott külön több millió forintot a szervezettől, hogy az általuk írt anyagok megjelenjenek célzottan a Magyar Hang hetilapban jelenjenek meg.

Tehát: az Átlátszó pályázik, a Magyar Hangnak fizetnek. 

Megkerestük Lukács Csabát, a Magyar Hang lapigazgatóját, ő válaszában azt írta, hogy a hetilap nem pályázott és nem is kapott pénzt a Nyílt Társadalom Alapítványtól.

A Magyar Hang lapigazgatója elmondása szerint az Átlátszó tavaly szeptemberig nettó 90 ezer forint hozzájárulást fizetett havonta a megjelenésért cserébe, valamint 1000 példányt is kaptak a négyoldalas mellékletből, amelyet aztán a saját csatornáin keresztül terjeszt az oknyomozó portál stábja. Ezen szolgáltatások összege 2022. szeptemberétől nettó 150 ezer forintra emelkedett, a lapigazgató szerint erre azért volt szükség, mert megdrágultak az előállítási költségek a nyomdai árrobbanás, a gyenge forint, valamint a szállítási költségek drasztikus megemelkedése miatt.

Ez annak fényében furcsának mondható, hogy a Magyar Hang és az Átlátszó még a Nyílt Társadalom Alapítvány weboldalán is fel van tüntetve. 

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Johann Reichert
2023. március 01. 13:22
Kedves Mandiner! Miféle lelkiismeretetek van? Szíveskedjetek a következő kérdésekre nyilvánosan, hitelesen válaszolni: 1. Mennyi a bevételetek? 2. Ebből mennyi származik eladott áruspéldányokból? 3. Az előfizetéseitekből mennyi érkezik állami szervezettől vagy más Fidesz-cégtől? (Fideszes önkormányzat stb.)? 4. Miből él ez a Transzparens izé? Kinyomoztátok már? 5. Mikor tettetek közzé alapos elemzést (nem propagandát) a Fidesz-rezsimről? Pl. a mostani orvoskamarai eljárásról? Vagy bármiről? Van olyan cikketek, ami szerintetek megüti a Pethő Sándor-i mércét? Vagy Ti a Pravda nívóját tűztétek ki célul? 5. Komolyan nem vagytok képesek felfogni, hogy van olyan, hogy valaki szolgáltat, és ezért a megrendelő fizet? Semmi érzéketek sincs az ár-érték arányhoz?
KBA98
2023. február 28. 17:19
Azt a napot, - mely talán eljön valamikor -, amikor ez a szemét átköltözik a Pokolba, ünnepnappá kell nyilvánítani világszerte!
akkor ki
2023. február 28. 17:01
Mandiner! Kérem ennek a ganéjtúró bogárnak, a galandféregnek, a lápi piócának, a lótetűnek, a lótetű pondrójának, a vékonyszárú bélféregnek, a kampósféregnek, az orsóféregnek, a galandféregnek, ja ezt már írtam, az ostorféregnek a pofáját ne tegyék közzé, mert érzékenyítés ügyi, és biztonságra gyanúsan veszélyes szempontokat hordoz magába! Senki, én biztos nem, vagyok kíváncsi az élő pofájára! Köszönet!
FeketeFehér
2023. február 28. 15:44
Ez a Transzparens Akármi, a NER központi vezérlésével annyira átment szánalmas hülyeségbe, hogy csak na. :))) Nyílt nemzetközi pályázaton pénzt nyerni egy konkrét vállalásra, az sokkal inkább a sikeresség jele, mint bármi másé. Az, hogy a pályázat nyertese aztán kire milyen részfeladatokat bíz, az már a nyertes dolga. De a Transzparens síkhülye segédújságírói szerint van dollárgrafikus, meg soros tördelőszerkesztő, meg bárki, aki az adott projektben bárhogy részt vesz, az már soros pénzből működik. Elképesztően lehangolóan ostoba lett a NER harmadvonala. Csicskáknak is ostobák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!