Szlovák lap: Kácer miniszter talán helytelenül beszélt, de igazat mondott

2023. február 20. 09:29

A Pravda.sk szerint, ha Putyin győzne Ukrajnában, Orbán biztosan igényt tartana Szlovákia területének egy részére.

2023. február 20. 09:29
null

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter szerint „ha Vlagyimir Putyin sikeres lett volna Ukrajnában, Magyarországnak már területi követelései lettek volna Szlovákiával szemben”

Az egyik szlovák lap véleménycikkében igyekeztek alátámasztani a szlovák külügyminiszter állításait. Nemcsak az Ukrajna elleni orosz agresszió osztja meg a szlovák társadalmat, hanem természetesen annak számos következménye is – tájékoztatott pénteken a Pravda.sk. A véleménycikk szerint ezek közé tartoznak a szlovák külügyminiszter, Rastislav Káčer kijelentései, miszerint, ha Vlagyimir Putyin győzne Ukrajnában, vagyis ha megszállná Ukrajnát,

Orbán Viktor biztosan igényt tartana Szlovákia területének egy részére.

Az, hogy Matovic Putyin hibridháborújának részese lett, csak egy vicces epizód, de az már súlyosabb volt, hogy ez Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel együttműködve történt, aki arrogánsan elment Komáromba, hogy belügyi törvényeinkről tárgyaljon egy OĽaNO-s képviselővel.

Ivan Korcok miniszter tiltakozása után azonban a „szlovák” miniszterelnök a magyar miniszter mellé állt. Ezt tette ma is, amikor a magyar körökben is Orbán kemény támogatójaként ismert Gyimesi György parlamenti képviselővel együtt állt ki egy sajtótájékoztatóra, miközben bírálta Káčer kijelentéseit. „Tehát pontosan ugyanaz a véleményem, mint Káčer miniszternek. Közel fél évszázada követem a magyar politikát, és valamennyire ismerem a régebbi történelmet is. Mikor volt az újkori történelemben olyan magyar kormány vagy annak képviselője,

– írta a szerző. Orbán csak azért áll Putyin oldalán, mert ő az egyetlen, aki képes megváltoztatni az elismert nemzeti határokat Európában. Az EU sikeresen elnyomta a geopolitikai ambíciókat és kapcsolatokat önmagán belül, így Magyarországnak nem maradt tere a revizionizmusra.

Nyitókép: Andrei Pungovschi / AFP

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoth
2023. február 23. 09:55
A térképeket mindig is háboruk rajzolták..régen is..most is..nem tudom min hüledeznek most..majd lesz vhogy...az oroszok nem fognak visszaadni semennyit se..lehet még visszafoglalnak tőlük egy játszoteret,vagy egy panelházat itt ott de ennyi..ezt kell majd becsomagolni az EU nak meg az USA nak,és fényes ukrán győzelemnek eladni..
Robert69
2023. február 20. 18:59
Ebből is látszik csak a Magyarokban van tartás. Mindenki más eladja az országát üveg gyöngyökért ezért van 1000 éves nemzetünk. Aki ajándékba kapta az országát mint a szlovákok, nem is drága neki, ha úgy hozza tálcán kínálja és mindenben igyekszik kiszolgálni azokat akik neki juttatták. Magyarország feldarabolásánál azért kapcsolták a csehekhez mert tudták szlovák az a magyar aki tud csehül............
buvu
2023. február 20. 15:35
Kácer szavahihetőségéről csak annyit, hogy nem olyan régen azt nyilatkozta, budapesti nagykövetsége alatt, folyamatos támadás alatt volt a média által. Segítsen nekem valaki egyetlen olyan cikket is találni, ahol ezt az embert támadás érte a sajtóban, mert én olyan nem találtam. Sztem ember nem volt az országban, aki tudta volna ki a szlovák nagykövet, ami olyan súlytalan pozíció, hogy akár egy orángután is elláthatná.
dezodor
2023. február 20. 14:38
Anyátok kommunista picsáját. HA már meg kell mondani Kacer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!