Pongrátz András beszólt Gyöngyösiéknek: A bátyám megvetné és elítélné a lelkét vesztett pártot

2023. február 27. 10:18

Az 1956-os forradalmár szerint a Jobbiknak inkább nem kellene Pongrátz Gergely nevét használnia.

2023. február 27. 10:18
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, kongresszust tartott a hétvége folyamán a Jobbik, amelynek során a párt nevét megváltoztatták Jobbik – Konzervatívokra. Az eseményen Gyöngyösi Márton mondott beszédet, a pártelnök szájára vette Pongrátz Gergelyt is, mint mondta, „a mi politikai közösségünk tőle kapta az 56-os lyukas zászlót örökségként”. 

A 1956-os hős testvére, Pongrátz András a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azt mondta erről: „Felháborodással értesültem, hogy az 1956-os szabadságharcot vérbe fojtó kommunisták szellemi örököseivel, DK-val és más balliberális pártokkal szövetségbe lépett Jobbik álságos, megtévesztő módon Gergely bátyámra hivatkozik a párt országos kongresszusán, hogy leplezze balliberális kötődését”.

„Gergely bátyám úgy az 1956-os magyar szabadságharc idején, mint élete során mindenkor a magyar szabadság nemzeti értékeinek megvalósításáért küzdött, nemzetben gondolkodott, az Isten–haza–család eszménye szent volt számára, visszautasította a kommunista ideológiából kinőtt szivárványos rongyokba öltöztetett balliberális eszmék minden megnyilvánulási formáját. 

– fogalmazott Pongrátz András, aki azt is hozzátette: az 1956-ban megfogalmazott jelszavukat, miszerint „Mindent a Nemzetért! Aki magyar velünk tart!”, a Jobbik elárulta. 

„Hiába változtatta meg a nevét Jobbik Konzervatívra, nem a nemzet érdekeit képviselik, hanem a nemzetellenes balliberális politikáét. 

Mindezek tudatában, felszólítom a Jobbik Konzervatívnak nevezett balliberális pártot, hogy (...) ne éljenek vissza Gergely bátyám szabadságharcos nemzeti eszményeivel, ne használják a nevét balliberális céljaik álcázására”

 – szögezte le Pongrátz András.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ágáló
2023. február 27. 14:16
bandi! Te honnan a turóból tudod, mit tenne, szólna a testvéred? Megüzente neked a mennyekből?
stug
2023. február 27. 13:43
Mintha lett volna valamilyen "Ruszkik, haza!" jelszó is Pongrátzék idejében.
fatman
2023. február 27. 13:14
egyértelmű...
olajfa1
2023. február 27. 12:51
A "baloldali Jobbikot" feltalálták Gyöngyösiék! Gratula! Ügyesek vagytok! Már csak az égő vizet kellene feltalálnotok!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!