Nevet változtatott a Jobbik

2023. február 25. 17:10

Új néven folytatja az egykor szebb napokat látott párt.

2023. február 25. 17:10
null

Jobbik – Konzervatívokra változtatta nevét szombati budapesti kongresszusán a Jobbik Magyarországért Mozgalom – jelentette be Gyöngyösi Márton, a párt elnöke, európai parlamenti képviselője a tanácskozást követően tartott évadnyitó rendezvényen.

Mintegy háromszáz fős hallgatósága előtt a politikus a mai magyar közéletből hiányzó, világszerte támadás alatt álló értékek képviseletét ígérte,

„Vissza kell adnunk a jobboldal becsületét; jobboldalinak lenni ne oroszimádat és nyegléskedés legyen, hanem európai, polgári világszemlélet, ahogyan Antall József idején” – mondta Gyöngyösi Márton, aki 2014-ben még eléggé másképpen viszonyult az oroszokhoz.

Pongrátz Gergely vs. Jobbik

Gyöngyösi Márton beszédében szájára vette Pongrátz Gergelyt is, mint mondta,„a mi politikai közösségünk tőle kapta az 56-os lyukas zászlót örökségként”. „Az egykori KISZ-es, majd liberális, mára álnemzetivé vedlett kommunisták oldalára Gergely bácsi sosem állt volna, ő sosem adta volna a nevét egy oroszbarát elnyomó hatalomhoz” – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Bár beszédében ezt Gyöngyösi nem említette meg, de érdemes megemlékezni arról, hogy Pongrátz Gergely testvére, András ezeket a szavakat intézte 2019-ben a Jobbiknak:

A Jobbiknak nincs többé keresnivalója a Corvin közben! (...) Cseréljék bocskai ruhájukat nyíltan pufajkára!”

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katedralista1957
2023. február 26. 20:52
Brüsszelben elmagyarázták (monetárisan) , hogy a Ferivel nem lehet választást nyerni, ezért kell egy szavazatgyűjtő alakzat, amivel majd szükség esetén össze lehet bútorozni. Nehéz dolguk van a szponzoroknak, mert nincs kire tenni a tétet.
akiaki
2023. február 26. 20:46
nemet változtatott a Gyöngyi?
Janika50
2023. február 26. 19:21
A megalakulásakor a MIÉP-ben igen meglepődtek, hogy Balzó Zoltán is csatlakozott. Csurka István rövid, summás véleménye ma is áll. A komcsik alapitották, hogy jobbról előzze a FIDESz-t. Csak meg kell nézni az alapittók nagy részét. Most megint ez van. Az új vezér látszólag szembe fordult a mi ferinkel, minnél több voksolót elvenni a Kormány koaliciótól. Ők már csak ilyenek. Bárhol, bármikor felköpnek a levegőbe és alá állnak. Komcsiék már csak ilyenek.
Aerion
2023. február 26. 17:41
Hazaárulók. Ez a pártjuk megfelelő neve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!