Peszkov: Nem titok, hogy az orosz katonák gyakran hallanak idegen beszédet az ukrajnai harctéren

2023. február 14. 19:33

Szerinte a NATO minden egyes nap „megerősíti ellenséges mivoltát” Oroszországgal szemben.

2023. február 14. 19:33
null

Az észak-atlanti szövetség napról napra megerősíti az Oroszországgal szembeni ellenségességét, és mindent megtesz annak érdekében, hogy minél egyértelműbbé tegye az ukrán konfliktusban való részességét – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Peszkov szerint a szövetség minden nap „megerősíti ellenséges mivoltát”, és „minden erejével” próbálja „a lehető legvilágosabban” jelezni részességét az Ukrajna körüli konfliktusban. Mint mondta, ez bizonyos óvintézkedéseket követel meg.

az ukrajnai harctéren, megjegyezte, hogy „ez nem titok”. Hozzátette, hogy külföldiek harcba küldése Ukrajna oldalán nem lesz képes megváltoztatni az események menetét, csak elnyújtani őket.

A Kreml szóvivője nem kívánta kommentálni az Egyesült Államok egén megjelent léggömbök történetét. „Hagyjuk, hogy az amerikaiak maguk oldják ezt meg” – mondta.

(MTI)

 

***

Nyitókép: Sergey Guneev / Sputnik / AFP

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2023. február 15. 08:03
A beszédről nem tudok, de török, izraeli és telegramon megjelent helyszíni hírekből szemezgetek: Izraeli összesítés szerint az ukránok mellett van 250 körüli usa-angol halott, kiképzőtisztek, kb. 5000 nato katona (lengyel, észt, német). Nyáron volt kis hír, hogy három lengyel zászlóalj jelent meg, aztán az elhelyezési körletüket rakétacsapás érte, és a három zászlóalj eltűnt a térképről. Artyemovszkban az ukránok a hátrahagyott hullák némelyikének levágják a kézfejét és a fejét - feltehetően az azonosítás megnehezítése végett. Két ilyen tetemet mégis tudtak azonosítani, egy lengyel és egy usa katona volt. Az átadott nyugati eszközök karbantartását, esetenként a kezelését is külföldi személyzet végzi. (A Mig-29-re illesztett harm rakétához usa szakemberek kellenek.) Pl. egy PZ2000-t csőcsere miatt nem visznek vissza németországba - a műhelyt telepítik mondjuk, Denyepropetrovszk környékére. Csak a vak nem látja, hogy ezrével van nato katona ukrajnában, a lövészároktól a tábornokokig, minden szinten.
Kamcsatka5
2023. február 14. 22:36
Csak nem elhallatszik a Fuggerék szarosgyurijának a hangja Ukrajnáig?
laszlokiss597
2023. február 14. 22:32
Aki nagyon akar az még a youtube-on is talál olyan harci/harctéri felvételeket amikben az ukránokat is meg angolul kiabálókat is hall.Ezt kár tagadni.
Mortis Rigor
2023. február 14. 22:06
Ezek az ukranokat, tisztára mint 1917-ben volt, úgy tesznek. Még nekik jár a szajuk, pedig ismetlik a sovjet semat. (Lenin, nyugati pénzen egymasnak ugrasztja a slavokat. Komisszarok vezenyletevel.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!