Hollandia felajánlott egy századnyi Leopardot, csak egy darabjuk sincs

2023. február 10. 10:04

Az összes állományukban lévő harckocsit Németországtól lízingelik.

2023. február 10. 10:04
null

A holland vezetés a hónap elején jelezte, kész Ukrajnának átadni a hadseregükben szolgáló Leopard 2A6-os harckocsik egy részét. A németalföldi állam egy századnyi, azaz 14 Leopardot ajánlott fel a háborúban álló ország megsegítésére, ám nem várt akadályba ütközött az adomány leszállítása.

Mielőtt Kijev a hír hallatán megörült volna, kiderült, hogy a páncélosok nem a holland állam tulajdonában vannak, gyakorlatilag egy ilyen jármű sincs a birtokukban, ugyanis a németektől lízingelik őket. 

A holland WNL szerint a német vezetés nem járult hozzá a segítségnyújtáshoz, ám Amszterdam jelezte, kész azonnal kifizetni a 14 harckocsi árát, hogy azt odaadhassák az ukrán hadseregnek. 

Nyitókép: Thomas Imo / Photothek / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2023. február 10. 19:54
Én is felajánlom a sufnimban található összes páncélosomat. Amúgy meg adhatnánk bogarakat Ukrajnának, azok között is van páncélos, csak kitin.
powerage
2023. február 10. 19:25
Szeretnék bejelentést tenni: Magyarország nevében felajánljuk a TELJES holland 43. gépesített dandárt Ukrajna részére, Mark Rutte személyes vezetésével. Nincs mit, nem kell hálálkodni, szívesen adjuk őket.
ThunderDan
2023. február 10. 13:52
Ceterum censeo... Európa megőrült, Európának vége van.
fatman
2023. február 10. 13:25
ilyen ez a komcsi mentalitás: osztogatják, ami nem az övék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!