Zelenszkij: „Nem áll jól a háború, a háború kezdete óta sosem állt jól”

2023. január 18. 18:49

Az ukrán elnök felszólalt Davosban.

2023. január 18. 18:49
null

„Nem áll jól a háború, a háború kezdete óta sosem állt jól, de a téli időjárás miatt most különösen lelassultak a dolgok” – nyilatkozta Volodimir Zelenszkij a Világgazdasági Fórum konferenciáján.

Felszólalásában beszámolt a keleti harcok mindennapjairól, és arról, hogy a haladás lelassult, viszont hozzátette, hogy az ukránok erősek és egységesen állnak szemben az orosz invázióval szemben – tájékoztatott szerdán a CNN.

„Egységesek vagyunk, szervezettek vagyunk, mert motiváltak vagyunk.

– tette hozzá Ukrajna elnöke a davosi fórumon.

Megköszönte a nyugati szövetségeseknek a lőszer és a gazdaság terén nyújtott támogatást, és azt mondta, hogy a folyamatos segítség biztosítja, hogy Ukrajna sikerrel járjon ebben a háborúban.

***

„A zsarnokság gyorsabb a demokráciánál” – fogalmazott a Kijevből bejelentkező Volodimir Zelenszkij. „Mialatt a szabad világ gondolkozik, a terrorista állam folytatja gyilkosságait” – jelentette ki a hazáját támadó Oroszországra célozva. Hozzátette, hogy a fegyvereknek – elsősorban légvédelmi egységeknek és tankoknak –

még az újabb orosz támadások előtt meg kellene érkezniük Ukrajnába.

„Január 14-én egy orosz rakéta alig három perc alatt csapódott egy dnyiprói lakóházba, megölve 45 embert. A világnak is gyorsan kell döntéseket hoznia” – mondta az elnök. Volodimir Zelenszkij emellett hangsúlyozta: Ukrajna „szilárdan és eltökélten” tartja magát az ország keleti részén zajló állandó harcok ellenére is.

Elmondta azt is, teljesen biztos benne, hogy „a civilizált világ” legyőzi az Oroszország jelentette fenyegetést, ám ezt csak egységgel, összefogással lehet elérni.

***

(MTI)

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. január 19. 08:50
Szarban vagy..
Unknown
2023. január 19. 06:46
Pontosan úgy mint Zelenszkíj szeme. Az is nagyon rosszul áll. Úgy lehet pár évtized múltán a legutálatosabb figura lesz Ukrajnában.
Jaja
2023. január 19. 06:09
Neked kellett volna a helikopteren ülni, agyhalott zselé!
veszettfejsze
2023. január 19. 02:16
Egyrészt biztosan lesznek. Másrészt nem kell annak lenniük a nemzetközi jog szerint, hogy közvetlenül is katonai segítséget kapjanak. Egy ország jogosan kérhet katonai segítséget másik országtól ha megtámadják és szuverenitását, vagy lakosságát fenyegetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!