Perintfalvi Rita: Népirtás folyik Ukrajnában!

2023. január 18. 21:09

„Nem tudom elképzelni, hogy lehet ezt lelkileg kibírni!” – reagált a háborús történésekre a teológus.

2023. január 18. 21:09
null

Perintfalvi Rita is reagált közösségi oldalán a szerdai, Kijev központjától alig 20-22 kilométerre történt helikopterbalesetre, amelyben a komplett belügyminisztériumi vezérkar mellett életét vesztette két kisgyermek is.

A teológus felhívta arra a figyelmet, hogy a baleset okai még tisztázatlanok:

szabotázst illetve terrortámadást sejtenek a háttérben.

 

Majd arról írt, hogy „a háború egyre több áldozatot szed a polgári lakosság körében. A Dnyeperben múlt héten végrehajtott sorozatos rakétatámadás, ahol rengeteg civil meghalt, az oroszok által deportált milliók és a gyermekként elrabolt százezrek mind-mind azt mutatják, hogy itt népírtás folyik! Senkinek ne legyenek kétségei” – húzta alá Perintfalvi.

Ezt követően felidézte, hogy a dnyeperi támadásokat egészen „közelről” élte át a múlt héten, mivel egy kijevi magyar ismerőse „mesélt a borzalmakról” neki chaten. A bejegyzésből kiderült, hogy ez az ismerőse a feleségével 

két beton fal közé húzódott be, és egy folyosón ülve várták, hogy megszűnjön a rakétatámadás.

„Nagyon tisztelem azokat, akik nem menekültek el!”

Az LMBTQ-párti teológus ezután arról írt, hogy „Nem tudom elképzelni, hogy lehet ezt lelkileg kibírni!” 

Hozzátette, „nagyon tisztelem azokat az ukrán embereket – köztük magyarokat – , akik képesek szembeszállni a gonosszal és azokat is, akik nem menekültek el, hanem valamilyen módon próbálnak segíteni a harcolóknak. (...) Hiszen ez a feltétele Ukrajna túlélésének” – hangoztatta.

„Tisztelet a hősöknek!” – zárta bejegyzését Perintfalvi Rita.

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2023. január 19. 15:28
Így van, a népírtás végrehajtója Zelenszkij.
cutcopy
2023. január 19. 13:18
Nők fociról és háborúról inkább ne értekezzenek..
Hohokam
2023. január 19. 11:24
Engem magyarként ez közelebbről érint: Eltávolították a magyar zászlókat az intézményekről és több pedagógust menesztettek Kárpátalján. https://index.hu/kulfold/2023/01/19/karpatalja-oktatas-intezmenyvezeto-munkacs-ukrajna-magyarorszag/
dezilluzionista
2023. január 19. 11:17
Putyinnakbukiakell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!