Medvegyev elárulta, mi az az egyetlen dolog, ami a békéhez kell

2023. január 18. 20:45

A fő feltétel az „új orosz területekkel” kapcsolatos.

2023. január 18. 20:45
null

Ahhoz, hogy a felek tárgyalóasztalhoz üljenek, és béke legyen Ukrajnában, a fő feltétel az, hogy az „új orosz területeket” a kijevi kormány elismerje – idézte Dmitrij Medvegyevet, az orosz nemzetbiztonsági tanács alelnökét a TASZSZ.

Az orosz politikus Telegram-csatornáján hangsúlyozta, hogy ez már az ENSZ Alapokmányának 1945-ös előkészítése során is így volt. A Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint ez lényegében új nemzetközi szabályok létrehozását jelentette, amelyek kiegészítették a jus cogens (imperatív normák) rendszerét.

„A nyugati politikusok jogértelmezése okozza a problémákat”

Medvegyev úgy véli, hogy 

Az egykori orosz elnök szerint az ENSZ Alapokmányában foglaltak közül legalább kettőt Oroszország és az „ellenséges államok eltérően értelmeznek”.

Medvegyev bejegyzésében tisztázta, hogy a nemzetek önrendelkezési jogának elvéről van szó – a volt donbászi köztársaságok és Ukrajna más volt területei tekintetében– , valamint a nemzetközi kötelezettségek végrehajtásának elvéről, különös tekintettel a minszki megállapodásokra. Szerinte enélkül még csak tárgyalni sem nagyon lehet a békéről Ukrajnával – írta a TASZSZ.

Nyitókép: Sefa Karacan / ANADOLU AGENCY / AFP

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus
2023. január 19. 22:12
Azzal pl.ami már számtalanszor elhangzott, nemcsak állandóan (Zelenszkij, Melnyik)atomfegyvert követelt magának a nyugattól, hanem maga is fejleszteni kezdett
falcatus
2023. január 19. 10:55
..elmeháborodott "barátom" mitől lennék én "moszkovita hazaáruló tetű akinek kandeláberen a helye?" Az a kivonatos ismertető egy "nemzetközi jog gyakorlójának szakértése" esetleg konkrétan pontról-pontra megtehetné a jogi ellenvetését a lumpenproli stílusában is.
dezilluzionista
2023. január 19. 10:02
Putyinlikvidálása=azonnalibéke
kabajeva
2023. január 19. 08:38
A békéhez legfőképpen az kell hogy ezt kis gnómot a pöcsénél fogva felakasszák, mellé pedig a degenerált KGB-st.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!