Döntött a NATO: az eddigieknél is jobb és modernebb nehézfegyvereket kap Ukrajna!

2023. január 18. 21:31

A közelgő NATO-csúcson várható részletesebb bejelentés.

2023. január 18. 21:31
null

Az AFP a Twitter-oldalán is beszámolt arról, hogy megszületett a döntés: Ukrajna a jövőben még jobb és még modernebb fegyvereket kap a NATO tagországaitól. Erről Jens Stoltenberg, a szövetség főtitkára számolt be a davosi Világgazdasági Fórumon.

Az nem derült ki, hogy pontosan milyen fegyverekről van szó, Stoltenberg viszont annyit elárult, hogy

a részletes bejelentés a közelgő németországi NATO-csúcson várható.

A döntés mögött vélhetően az állhat, hogy Nagy-Britannia nemrég bejelentette, 14 Challenger 2-es tankot küld az ukrán fegyveres erőknek. Ezt a segítséget Volodomir Zelenszkij ukrán elnök több fórumon is megköszönte a szigetország vezetésének.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MUSTAFA CIFTCI / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. január 19. 08:15
Ezekkel az ukránok majd ötödszörre is győznek - a tavalyi bejelentett 4 győzelem után.
5m007h 0p3ra70r
2023. január 19. 08:11
Ha Stoltenberg ügyesen felolvassa a papírról a listát, még irodalmi Nobel-díjra is jelölik!
amca
2023. január 18. 22:53
Aki tanult vmi logisztikát, az tudja. A 30 féle panzerekhez , min több 100 millió alkatrész kellene. Már Gitler is bajban volt, pedig csak pár fajta panzer, pár repülő, meg pár autó márka volt üzemben. Vadonatúj mercim állandóan bejelez ,pár elektronikai hibát.
Tatulus
2023. január 18. 22:51
Nagyon viszket a tenyere a NATO vezetésének. Különösen ez a Stoltenberg erőlteti a háborút. Nem tudom, meddig feszítik a húrt a tűzszünet és a béketárgyalások megkezdése helyett, de nagyon aggódom - nem magamért, de, a gyerekeinkért és a fiataljainkért - beleértve a világot is. Néhány elme zavarodott azt képzeli, hogy győzhetnek is, veszteség nélkül - de sajnos a veszteség a végpusztulás lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!