„Szünetelnek” a Liu fivérek, országváltásról és Kínáról azonban szó sincs

2023. január 17. 11:33

Legalábbis cikkünk írásakor még azt sem tudni, mikor, és melyik ország színeiben áll majd rajthoz legközelebb a sikeres testvérpár.

2023. január 17. 11:33
null

A Mandiner megírta: ötből öt magyar döntős született 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolya Eb nyitónapján, eközben a Liu fivérek országváltásáról nincs új hír, és azt sem tudni, mikor állhat rajthoz a sikeres testvérpár.

„Szünetet tartanak” a Liu fivérek

A sportvilág meglepetésére a Nemzetközi Korcsolya-szövetség (ISU) az Európa-bajnokságot felvezető szakmai elemzésében azt írja: 

A szövetség arról azonban egy szót sem ejtett cikkünk írásáig, hogy a roppant sikeres testvérpár országváltás közben volna, ahogyan arról sincs jelenleg információ, milyen zászló alatt versenyeznének a jövőben. 

Mint a Nemzetközi Korcsolya-szövetség oldalán mindössze annyi olvasható a témában, hogy „a férfiaknál valószínűleg új Európa-bajnokot avatnak. A háromszoros győztes Szemen Elistratov ugyanis nem tud részt venni a tornán, míg a sportág utóbbi időkben legsikeresebb sportolói, Liu Shaoang és Liu Sándor Shaolin szünetelnek”.

Kitálalt a Liu fivérek korábbi edzője, nemcsak a két bajnokot vették volna el Magyarországtól

A fenti hír(zárlat) azonban azért is lehet meglepő, mert ahogyan a Mandiner is megírta, nemcsak a két bajnokot vették volna el Magyarországtól. Mint a testvérpár korábbi edzője nyílt levelében fogalmazott: szerinte „a kiváló hazai szakemberek szembeköpése sajnálatos és szégyenletes.” Hiszen: „mindenki elhiheti, hogy Lina a stábtagokból szívesen elvitt volna magával néhányat a messzeségbe, ha ezt megtehette volna” – véli az edző. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

 

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik